- NGL.media - https://ngl.media -

Один сканер на всіх: сільрада на Закарпатті та переможець її торгів готували документи на спільній техніці

23.03.2021 @ 09:00 в Новини,Ужгород

Постачальник м’яса для Горондівської сільської ради на Закарпатті Володимир Бобуський підготував свої документи на техніці цієї ж сільради.

Йдеться про відкриті торги на 266 тис. грн на постачання [1] яловичини для Горондівської, Жнятинської та Страбичівської школи протягом цього року. Один кілограм м’яса підприємець пропонує по 150 грн, що збігається з ринковою ціною. За даними [2] моніторингу Державної служби статистики, в лютому середня споживча ціна в країні на яловичину становила 154 грн/кг, а у Закарпатській області – 165 грн/кг.

Про підготовку документів на спільній техніці свідчать однакові дефекти друку чи сканування на тендерних документах Володимира Бобуського та на протоколі рішення тендерного комітету. Наприклад, спільні дефекти друку містить довідка про захист довкілля, лист-згода про захист персональних даних та гарантійний лист про відповідність запропонованого товару підприємця Володимира Бобуського. Протоколи тендерного комітету з такими ж дефектами Горондівська сільська рада подавала і на інші свої закупівлі, зокрема на нещодавній тендер [3] зі закупівлі молока.

І учасник, і замовник заперечують будь-які зв’язки. Підприємець Володимир Бобуський зазначив редакції «НГ. Львів», що готував документи на своєму комп’ютері, але де їх сканували – не знає. За його словами, цим займався його син, тому переможець пообіцяв запитати його і передзвонити.

Водночас контактна особа Горондівської сільської ради Сергій Лембей відповів редакції, що взагалі не розуміє нашого запитання, а підприємець Володимир Бобуський не приходив до сільської ради готувати свої документи.

Сумнівна конкуренція

На поточних торгах єдиною конкуренткою переможця була підприємиця Мар’яна Сідун. Під час аукціону вона знизила свою ціну на 1,3 тис. грн. На теперішній тендер учасниця подала документи у форматі Word, однак на інших торгах дефекти друку на її pdf-документах були ідентичними з документами Володимира Бобуського та Горондівської сільської ради.

Сам підприємець Бобуський заперечив імітацію конкуренції на торгах з Мар’яною Сідун. «Я не можу з нею домовлятися про участь в тендерах, бо ми конкуруємо. Але я її знаю, вона є в нашому селі», − розповів підприємець.

Свою пов’язаність з конкурентом заперечила і підприємиця Мар’яна Сідун. «Ви помиляєтеся, тому що ми конкуренти і не можемо готувати однакові документи», − відповіла вона. Окрім того, учасниця заперечила і співпрацю з Горондівською сільською радою, зазначивши, що «з цим помагає племінниця, а вона готувала на нашій фірмі».

Про переможця

Володимир Бобуський зареєстрований як підприємець 2003 року в селі Горонда, де і розташована Горондівська сільська рада. Спеціалізується на торгівлі м’ясом.

Поточний договір – перше державне замовлення для підприємця. Він також бере участь в ще одних торгах від Горондівської сільської ради на постачання [4] курячого м’яса. На цих торгах документи Володимира Бобуського, і єдиної конкурентки Мар’яни Сідун, і тендерного комітету Горондівської сільради мають спільні плями. Наразі замовник опублікував намір укласти угоду з підприємицею Мар’яною Сідун.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/03/23/odyn-skaner-na-vsih-silrada-na-zakarpatti-ta-peremozhets-yiyi-torgiv-gotuvaly-dokumenty-na-spilnij-tehnitsi/

URLs in this post:

[1] постачання: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-15-005955-a

[2] даними: http://www.ukrstat.gov.ua/operativ/operativ2018/ct/sctp/Arch_sctp_u.htm

[3] тендер: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-15-005884-c

[4] постачання: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-25-002769-a

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.