- NGL.media - https://ngl.media -

Дубневич–молодший освоїв півмільйона з бюджету Солонки під головуванням Дубневича-старшого

18.03.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

З початку 2021 року комунальне підприємство «Амарант» Солонківської сільської ради підписало дев’ять контрактів на 572 тис. грн з ТОВ «Агропромислове підприємство «Львівське».

В основному це дрібні угоди по 50 тис. грн на прибирання [1] території територіальної громади від снігу. Перший такий договір з АПП «Львівське» підписали на початку лютого, решту – впродовж того ж місяця через хуртовини. Одна година розчищення доріг коштує в компанії  від 1,5 тис. грн до 1,9 тис. грн, залежно від моделі трактора.

Найдорожче замовлення на прибирання снігу підприємство отримало [2] 11 березня, коли підписало угоду з комунальниками Солонківської ОТГ на 199 тис. грн. Підряд фірма отримала [1] без конкурсу, за скороченою переговорною процедурою. Таке використання процедури мотивували потребою негайно ліквідувати наслідки надзвичайної ситуації. Як вказано в обґрунтуванні, якщо автомобіль швидкої допомоги не зможе дістатися до хворого на коронавірус через неприбрані дороги, це може призвести до фатальних наслідків.

«Оскільки життя і здоров’я людини визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, доведено обставини, які унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення процедури закупівлі», − зазначив замовник в поясненні.

Від Дубневича для ОТГ

Головою Солонківської ОТГ, минулого року став колишній народний депутат Богдан Дубневич.

Компанія «Агропромислове підприємство «Львівське» одна із флагманських компаній Богдана та Ярослава Дубневичів, які 22 роки були її власниками і лише у 2019 році вони переписали фірму на синів – Юрія та Павла Дубневичів.

У червні 2020 року Антимонопольний комітет оштрафував [3] компанію за розпил тендерів з ТОВ «Птахофабрика «Давидівська». Фірми ділили торги з постачання піскосуміші у Львівській області, починаючи ще з 2013 року. В результаті вони отримали сумарно 558 тис. грн штрафу, і їм також заборонено брати участь у відкритих торгах.

Незважаючи на це, протягом 2021 року «Агропромислове підприємство «Львівське», оминаючи відкриті торги, отримало державних замовлень на 674 тис. грн. Левова частка яких від КП «Амарант» Солонківської сільської ради.

Керівник КП «Амарант» Михайло Юрків раніще стверджував, що не знав про пов’язаність фірми з головою ОТГ під час укладання угод.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/03/18/dubnevychi-molodshi-osvoyily-pivmiljona-z-byudzhetu-solonky-pid-golovuvannyam-dubnevycha-starshogo/

URLs in this post:

[1] прибирання: https://ngl.media/2021/02/18/prybyrannya-solonkivskoyi-otg-vid-snigu-doruchyly-firmi-dubnevychiv/

[2] отримало: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-23-002144-a

[3] оштрафував: https://ngl.media/2020/06/04/amku-oshtrafuvav-kompaniyi-dubnevychiv-na-ponad-pivmiljona-gryven/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.