- NGL.media - https://ngl.media -

Виконком переніс питання про розбудову старої друкарні під готель в історичному ареалі

12.03.2021 @ 11:18 в Львів,Новини

Виконавчий комітет Львівської міськради сьогодні переніс питання про погодження містобудівних умов та обмежень для реконструкції із надбудовою колишньої друкарні для пристосування під апарт-готель товариству «Друкарня на Пекарській».

Будівля розташована у межах історичного ареалу, у глибині від вулиці, на Пекарській, 11а. Передбачається, що тут збільшать її площу – облаштують 67 двомісних номерів, а з 4-5 поверху також  зроблять балкони.

Існуючий стан друкарні. Фото забудовника

Проєкт готелю, візуалізація забудовника

Виконком переніс це питання на наступне засідання після запитання Маркіяна Лопачака щодо паркувальних місць і можливості під’їзду пожежного авто. В результаті міський голова Андрій Садовий доручив подати копію угоди із «Львівавтодором» про оренду паркувальних місць та відео, як пожежне авто під’їзджає до будівлі для гасіння пожежі.

Проблемні місця проєкту

Зауваження до паркування гостей готелю і можливості доїзду пожежного авто виникли і в членів архітектурно-містобудівної ради. Оскільки ділянка розташована в торгово-діловій зоні, де готель є лише допустимим видом будівництва, то це питання 25 лютого розглядали її члени.

У разі погодження готелю виконкомом, тут значно зростає навантаження на вулицю, оскільки власні паркувальні місця в готелю відсутні – і його мешканці паркуватимуться за вулиці Пекарській. Члени ради також зауважили ускладненість під’їзду пожежного авто, і що в результаті драбини для рятування людей будуть розміщені не так, як того вимагають правила.

Один із заїздів до майбутнього готелю проходить між будинками першої лініїї

Були зауваження і до висоти будівлі в історичному ареалі. Як зазначив Віталій Дубина, така висота не вписується ні в який регламент, «ніде нема такого», щоб тут можна було будувати 30 метрів (проєктом МУО передбачено 30,4 м).

З візуалізацій помітно, що насправді в будівлі додадуть майже два поверхи

Архітектор Тарас Бєляєв розповів, що існуюча висота будівлі вже становить понад 29 метрів. Однак така висота – це насправді висота лише одного елементу – торцевої стіни. А тому, як зауважили деякі члени ради, чому навпаки не зменшити цю дисгармонійну споруду в центральній частині, а не «підтягувати всю споруду» до висоти торцевої стіни.

Головний архітектор Антон Коломєйцев на засіданні містобудівної ради навпаки повідомив, що йому проєкт подобається, і «будівля заслуговує на друге життя».

В результаті містобудівний розрахунок погодили, причому «за» проголосувало лише 11 присутніх із 21.

Про друкарню і кримінал

Приміщення друкарні площею понад 2 тис. кв. м на вулиці Пекарській, 11а Львівська облрада продала кілька років тому за 10 млн грн ТОВ «Спіраль» – це 360 тис. доларів станом на дату укладення договору за курсом НБУ. Але незабаром майновий комплекс друкарні перейшов у власність іншої фірми з подібною назвою – ТОВ «Спіраль Львів».

Пізніше на друкарню суд наклав [1] арешт в рамках кримінального провадження через підозри в продажі за заниженою вартістю, оскільки стартова ціна перевищувала 20 млн грн. А на сайтах з продажу нерухомості приватизовану друкарню взагалі виставили на продаж за 1,6 млн доларів, тобто в чотири рази дорожче.

Арешт на приміщення на Пекарській скасували [2] в березні минулого року. А в грудні суд продовжив [3] термін досудового розслідування до 7 червня 2021 року.

І «Спіраль», і «Спіраль Львів» належали одній особі – Юрію Стеціву.

Про забудовника

Нового власника об’єкту ТОВ «Друкарня на Пекарській» створили півроку тому. Першим засновником був інвестиційний фонд «Магістрат інвест», а його бенефіціарами були вказані Василь Денека і Володимир Феник (Будівельна компанія «Глобус»). Тепер цей фонд володіє 10%, а 35% – Ярослав Якимець і 55% – Христина Тимчук.

Приватизовану за 10 млн грн друкарню на Пекарській виставили на продаж в чотири рази дорожче [1]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/03/12/vykonkom-perenis-pytannya-pro-rozbudovu-staroyi-drukarni-pid-gotel-v-istorychnomu-areali/

URLs in this post:

[1] наклав: https://ngl.media/2019/02/01/pryvatyzovanu-za-10-mln-hrn-drukarnyu-na-pekarskij-vystavyly-na-prodazh-v-chotyry-razy-dorozhche/

[2] скасували: https://reyestr.court.gov.ua/Review/88035358

[3] продовжив: https://reyestr.court.gov.ua/Review/93285484

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.