Каструлі, квіти та листівки: що купують бюджетники до дня боротьби за права жінок

08 Березня 2021

Фото: KyivPride

Сьогодні, 8 березня, Україна відзначає Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир. Редакція «Наші гроші. Львів» вирішила перевірити в системі публічних закупівель Prozorro, що купують бюджетні установи для проведення цього дня, і була не просто здивована.

Вітальні листівки

Найпоширеніше замовлення до дня боротьби за права жінок серед бюджетних установ – вітальні листівки. Наприклад, 100 таких привітань замовила Одеська обласна прокуратура, ще 200 придбало управління культури Іллінецької міської ради на Вінниччині. Також 650 вітальних листівок замовив департамент освіти Харківської міської ради, 800 штук – Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка і 1 тис. листівок придбав Маріупольський державний університет.

Побутові подарунки

Частина бюджетних установ вирішила подарувати жінкам у Міжнародний день боротьби за їхні права побутові приладдя. Наприклад, Покровська міська організація ветеранів на Донеччині придбала 25 кухонних каструль на 2,5 літри для ветеранок. А Ставищенська селищна рада на Київщині подарує жінкам набори рушників. Домашній текстиль отримають пенсіонерки, ветеранки праці та почесні громадянки Великобурлуцької селищної ради на Харківщині. А настільні календарі подарує жінкам Черкаська селищна рада Донецької області.

Святкові столи

Застілля як спосіб відзначити Міжнародний день боротьби за права жінок також поширений серед бюджетників. Зокрема святковий стіл для 40 людей замовило Управління праці та соціального захисту населення Голосіївської РДА в Києві. Під час проведення заходів пригощатиме жінок згадана Покровська міська організація ветеранів, такі ж послуги замовила Болградська міська організація інвалідів «Вікторія» на Одещині.

Свято з квітами

Ще один варіант проведення 8 березня серед бюджетних установ – організація концертів та заходів. Наприклад, Дніпровське комунальне підприємство «Організаційно-аналітична служба» проведе таке свято за 1,4 млн грн. Під час заходу жінкам даруватимуть вітальні листівки та букети з трьох тюльпанів. Букети квітів для проведення дня боротьби за права жінок замовив також відділ культури військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк на Луганщині. А святковий концерт проведуть для працівниць територіального центру соціального обслуговування Малиновського району Одеси.

Привітання на біл-борді

Частина бюджетних установ вирішила відзначити день боротьби за права жінок іншими способами. Зокрема комунальне підприємство «Семенівське» на Чернігівщині привітає жінок в газеті «Життя Семенівщини». А управління освіти, культури, молоді та спорту Шабівської сільської ради на Одещині розмістить спеціальні борди з нагоди 8 березня.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.