- NGL.media - https://ngl.media -

Виконком пообіцяв школу в іншій черзі будівництва житлового комплексу Safe Town

05.03.2021 @ 12:34 в Львів,Новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради 5 березня затвердив чергові містобудівні умови та обмеження ТОВ «Тібет» та ТОВ «Львівська інвестиційна компанія» на будівництво багатоповерхівок на вул. Кульпарківській, 96 у Львові. Йдеться про житловий комплекс «Safe Town», який зведуть на території громадської забудови.

Проєкт майбутнього будівництва комплексу “Safe Town” на вул. Кульпарківській, 96 (візуалізація забудовника)

Це вже треті містобудівні умови та обмеження, погоджені забудовникові. Першу чергу будівництва виконком погодив [1] у 2018 році, а другі МУО забудовники отримали [2] всередині лютого цього року. Тут вже затвердили будівлю на 35 метрів висоти та будинок з двома частинами висотою 24,1 та 33,8 метри. А, згідно з поточними МУО, на території зведуть ще одну секцію висотою 34 метри.

Школа буде, але це не точно

На минулому засіданні 26 лютого виконком переніс погодження будівництва «Safe Town» через відсутність школи в районі будівництва. Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що якщо тут дозволять забудову ще однієї ділянки житлом, то потім

«всі ці мешканці прийдуть сюди, будуть нас роздирати, і вони будуть праві».

На поточному засіданні виконкому головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що в останній громадській черзі будівництва забудовник запропонує мінімум 300 м2 для освітніх функцій.

«Ці приміщення будуть мати належну інсоляцію, з погляду планування шкільної функції це більш адаптована сторона. Вона буде мати вихід в центральний громадський простір, де будуть передбачені потрібні функції для, зокрема, проведення уроку фізкультури», − зазначив Коломєйцев.

Як пояснив заступник міського голови з економічного розвитку Андрій Москаленко, забудовник планує облаштувати філію комунальної початкової школи «Світанок». Це облаштування повинні вказати в наступних містобудівних умовах та обмеженнях, які погодять забудовникові.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у коментарі редакції пояснив, що поточне рішення виконкому затверджене зі змінами, в ньому прописане облаштування школи в майбутній черзі будівництва. За його словами, забудовники «точно будуть брати містобудівні умови та обмеження на цю громадську забудову».

При цьому Коломєйцев зазначив, що в сьогоднішній погодженій житловій забудові робити школу не вигідно, адже перші поверхи передбачені для комерції, тут, зокрема, немає можливості зробити спортивну зону.

Що не так з будівництвом

Майбутній комплекс «Safe Town» зведуть на місці колишньої Львівської автобази №6. Генеральним планом Львова ця територія передбачена для громадських центрів, комплексів та об’єктів. А згідно з зонінгом, ділянки належать до зон підприємств та споруд ІV-V класу шкідливості. Переважними видами забудови тут дозволені комунальні та автотранспортні підприємства, склади та бази, але також передбачені офіси, автостоянки та торгові заклади.

Про жодне будівництво житла на цій території ані в генплані, ані в зонінгу міста не йдеться. Однак воно стало можливим завдяки змінам до детального плану території, затвердженим [3] 2017 року. Тоді виконавчий комітет встановив на цій території зону багатоповерхової житлової забудови, змінивши зонінг.

Однак змінювати план зонування можуть лише депутати міської ради на засіданні сесії ЛМР. А ЗУ «Про містобудівну діяльність» передбачає, що детальний план не може змінювати генеральний план міста, але уточнювати його та визначати планувальну організацію і розвиток території.

Після затвердження змін до детального плану території, у вересні 2020 року, депутати Львівської міської ради також змінили цільове призначення території майбутнього «Safe Town». Зі земель промисловості, транспорту і зв’язку вона перейшла до земель житлової і громадської забудови.

Про забудовників

Забудовниками багатоповерхівок на вул. Кульпарківській, 96 є дві компанії − ТОВ «Тібет» та ТОВ «Львівська інвестиційна компанія». Остання належить депутатові Львівської міської ради від «Європейської солідарності» Назару Бербеці та львівському підприємцеві Тарасові Дідику. «Львівська інвестиційна компанія» будує під брендом «Нова Оселя», і є замовником будівництва ЖК «Малоголосківські пагорби» в проблемному районі Львова Під Голоском.

З березня 2021 року фірмою «Тібет» володіють Юрій Доскіч та Остап Доскіч, останній з яких є депутатом Львівської міської ради від «Європейської солідарності». Ця компанія вже належала їм до 2017 року, однак до цього часу її власники постійно змінювалися. При цьому Остап Доскіч не втрачав зв’язку з фірмою, оскільки, за даними його декларації, у 2019 році працював [4] заступником директора «Тібету».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/03/05/vykonkom-poobitsyav-shkolu-v-inshij-cherzi-budivnytstva-zhytlovogo-kompleksu-safe-town/

URLs in this post:

[1] погодив: https://www8.city-adm.lviv.ua/Pool/Info/doclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/04EE4C95446799CBC22582E5004364D6?OpenDocument

[2] отримали: https://ngl.media/2021/02/16/deputat-lvivskoyi-miskrady-zbuduye-zhytlovyj-kompleks-na-mistsi-gromadskoyi-zabudovy/

[3] затвердженим: https://www8.city-adm.lviv.ua/Pool/Info/doclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/DEC0257215D78F9DC2258156003FCB5C?OpenDocument

[4] працював: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_e17d99cd-fee4-411b-8db1-ec28479f293b

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.