«Спортресурс» віддасть 15 млн грн на клуб єдиноборств тендерному махінатору

05 Березня 2021

Проєкт майбутнього клубу єдиноборств на вул. Стрийській, 87. Візуалізація ЛКП "Спортресурс"

Львівське комунальне підприємство «Спортресурс» замовило реконструкцію приміщення на вул. Стрийській, 87 під клуб єдиноборств у ТОВ «Торгово-промислова компанія «Будспорт» за 15 млн грн.

Окрім переможця участь у торгах взяли ще три учасники – ТОВ «Полімер «Буд-дах», ПП «Преміумінвестбуд» та ТОВ «Західбудпроект». Під час аукціону свої пропозиції на 733 та 83 тис. грн знизили лише переможець та фірма «Західбудпроект» відповідно. При цьому найдешевшу ціну запропонувала компанія «Полімер «Буд-дах», однак її відхили через невідповідність вимогам замовника, наприклад, фірма неправильно подала тендерне забезпечення та розрахунки ціни.

Згідно з договором, підприємство «ТПК «Будспорт», окрім загальних будівельних робіт, зробить водопостачання, каналізацію, опалення, вентиляцію, електрику, пожежну сигналізацію. В майбутньому клубі єдиноборств буде ринг для боксу та інших видів спорту, а також велотренажери та обладнання для фітнесу. Роботи завершать до грудня 2022 року.

Проєкт майбутнього клубу єдиноборств на вул. Стрийській, 87. Візуалізація ЛКП “Спортресурс”

Про переможця

Фірма «ТПК «Будспорт» зареєстрована у Львові, а її одноосібним власником з лютого цього року є Роман Блащак. До вересня 2020 року Блащак також був засновником ТОВ «Еліт спорт груп», яке розігрувало торги з пов’язаною компанією ТОВ «Європейський парк».

Ці компанії імітували конкуренцію на торгах з реконструкції майданчика на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття». Про їхню спорідненість свідчило, зокрема, те, що дочка тодішнього директора «Європейського парку» Ростислава Бондаренка Тетяна працювала менеджером у фірмі «Еліт спорт груп». За змову на торгах в квітні 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував компанії на 136 тис. грн . Їм також заборонено брати участь у відкритих торгах протягом трьох років.

Станом на березень 2021 року Роман Блащак є власником ще кількох компаній, зокрема ТОВ «БЛ Глас» з виробництва порожнистого скла, ТОВ «Сабат і Ко», що надає приміщення в оренду та ТОВ «Логістік сіті».

Інші контракти переможця

Поточне 15-мільйонне замовлення від ЛКП «Спортресурс» − не перший великий договір для компанії «ТПК «Будспорт». Протягом 2020-2021 року фірма отримала державних замовлень на 105 млн грн, враховуючи поточну угоду. Серед її великих підрядів – третя черга реконструкції лісопарку «Білогорща» за 19,8 млн грн та ремонт басейну школи №43 на вул. Томаша Масарика, 9 у Львові за 15 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.