Улюблені підрядники Івано-Франківської міськради позмагались за проведення «свободівських» свят

03 Березня 2021

Джерело: growcounseling.com

Пов’язані підприємці Микола Данильчук та Іван Галаса розіграли торги на звукове забезпечення для проведення циклу родинних свят від департаменту культури Івано-Франківської міської ради.

Договір на 112 тис. грн підписали з Миколою Данильчуком, оскільки його ціна була на 1,5 тис. грн дешевшою. Але під час аукціону учасники не знижували своїх першочергових пропозицій.

Данильчук надаватиме звукову техніку для проведення циклу родинних свят в мікрорайонах Івано-Франківська та в селах Івано-Франківської міської територіальної громади впродовж 2021 року. Як повідомляє місцевий сайт «Kurs», ці заходи ще з 2016 року відбуваються зі символікою партії «Свобода» та фактично є агітаційними.

Афіша одного з “родинних свят” серпень 2020 р. Фото: Facebook ВО “Свобода”

Пов’язаність цих підприємців «Наші гроші. Львів» вперше зауважили в тексті «Коляда вище закону». Що більш, ми зясували, що вони також пов’язані з працівниками мерії.  Нагадаємо, в січні цього року департамент культури Івано-Франківської міської ради провів фіктивні торги з надання звукового обладнання для фестивалю «Коляда на Майзлях». В тендерах взяли участь лише два учасники – Микола Данильчук та Іван Галаса. Вони подали документи з однаковими дефектами друку. Такі самі дефекти були і на протоколах тендерного комітету департаменту. Це означає, що проведення тендерів були фікцією, адже всі документи готували на спільній техніці. Після публікації «НГ. Львів» ці закупівлі скасували.

Починаючи з 2017 року, підприємці Данильчук та Галаса зустрічались на торгах вже 201 раз. Більшість з цих торгів від департаменту культури Івано-Франківської міської ради.

Про підприємців

Микола Данильчук та Іван Галаса зареєстровані як підприємці в Івано-Франківській області. Протягом 2020-2021 років Данильчук отримав замовлень на 1,4 млн грн, а його найбільшими замовниками були департамент культури Івано-Франківської міської ради та Угорницька сільська рада на Прикарпатті. Натомість Іван Галаса за цей період підписав договорів на 3,6 млн грн, з яких угод на 1,5 млн грн – з департаментом культури Івано-Франківської міськради.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.