- NGL.media - https://ngl.media -

За два місяці очільник ужгородського водоканалу віддав понад 5 мільйонів «рідній» фірмі

02.03.2021 @ 08:30 в Новини,Ужгород

З початку 2021 року «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода» («Водоканал Ужгорода») віддало 5,4 млн грн ТОВ «Оллтех». Фірмі, яка дуже тісно пов’язана з чинним керівником комунального підприємства Станіславом Карташовим.

За даними порталу електронних закупівель Prozorro, лише з початку року «Оллтех» отримав від ужгородського водоканалу дев’ять угод на 5,4 млн грн.

Станіслав Карташов, очільник КП «Водоканал Ужгорода». Фото: «Закарпаття інфо»

Комунальники замовляли в компанії гідранти, напірно-всмоктуючі рукави та будівельні матеріали, як-от трубки, люки, лопати та вогнегасники. Найбільшу угоду з «Оллтех» уклали [1] на початку лютого – на поставку труб на 2,7 млн грн. Ще два мільйонні договори підписали в січні на постачання матеріалів для ремонту водопровідних труб. Інші ж замовлення були дрібними і коливалися від 9 до 300 тис. грн.

Директор водоканалу та його «оллтехи» 

Компанія «Оллтех» зареєстрована в Ужгороді ще у 2005 році. У рівних долях тоді її засновниками стали Сергій Ковач, син екс-нардепа та колишнього генерального директор а ПАТ «Закарпаттяобленерго» Василя Ковча [2] та власне Станіслав Карташов.

Чинний директор «Виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода» Карташов володів компанією до 2015 року, коли одноосібним власником став Віктор Горленко.

Однак навіть після виходу зі складу власників зв’язки Станіслава Карташова з компанією не обірвалися. За даними [3] його декларації, його дружина керівника водоканалу Жанна Карташова працювала в компанії «Оллтех» у 2019 році. А у 2020 році вона стала одноосібною власницею компанії зі схожою назвою – ТОВ «Оллтех-бетон». Сам ж Станіслав Карташов був співвласником цієї компанії до 2017 року.

Компанії «Оллтех» та «Оллтех-бетон» пов’язані між собою також і спільним номером телефону в реєстрі юридичних осіб. Щоправда, остання не отримала від «Водоканал Ужгорода» жодного замовлення протягом останніх чотирьох років.

А от ще одна ужгородська компанія зі словом «оллтех» у назві, «Будівельна компанія «Оллтех», за даними проєкту Clarity,  з 2018 року отримала від «Водоканалу Ужгорода» замовлень на 1,7 млн грн. Останній договір з фірмою на ремонт мережі водопостачання підписали [4] в березні 2020 року.  Власником цієї фірми є Віктор Горленко.

Групи і власність

Станіслав Карташов очолює «Водоканал Ужгорода» з 2016 року. За даними [3] його декларації за 2019 рік, родина володіє квартирою в Ужгороді, дружині Жанні Карташовій належить будинок на 258 м2 та дві земельні ділянки в Ужгороді. Сам ж Станіслав Карташов володіє також квартирою в селі Минай, Ужгородського району.

Жанна Карташова також є співвласницею ТОВ «Аль-Т», яке спеціалізується на оренді нерухомості. За даними порталу YouControl, це підприємство входить до групи компаній [5] Сергія Ковача, що працюють у різних сферах, зокрема нерухомість, будівництво та постачання теплоенергії.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/03/02/za-dva-misyatsi-ochilnyk-uzhgorodskogo-vodokanalu-viddav-ponad-5-miljoniv-ridnij-firmi/

URLs in this post:

[1] уклали: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-12-31-000829-c

[2] Василя Ковча: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_deputat?d_id=15755&skl=8

[3] даними: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_f1a9c7bf-3cf9-4f00-a05f-8c8c13814d0d

[4] підписали: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-03-25-001122-b

[5] групи компаній: https://ngl.media/2018/10/25/tretynu-milyarda-na-remonty-dorih-na-zakarpatti-osvoyat-firma-nardepa-shevchenka-onur-ta-biznes-partnery-eks-holovy-oda/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.