- NGL.media - https://ngl.media -

Підприємиці зі спільним номером розіграли понад 600 тисяч на харчування учнів

02.03.2021 @ 09:00 в Новини,Тернопіль

Підприємиці Ольга Жукорська та Софія Гардецька розіграли [1] 635 тис. грн на харчування учнів Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи.

Обидві учасниці подали на торги документи з однаковими дефектами друку, що свідчить про підготовку довідок на спільній техніці. Особливо характерними є помаранчеві плями на скан-копіях медичних книжок працівників підприємиць, які вони подали на різні торги.

Справа – медичні довідки працівників підприємиці Ольги Жукорської; зліва – Софії Гардецької

Окрім того, на інших торгах вони вказали в договорах однаковий номер телефону. А під час реєстрації на закупівельному майданчику, Ольга Жукорська вказала номер телефону Софії Гардецької як один з контактних.

Підприємиця Ольга Жукорська заперечила редакції «Наші гроші. Львів» зв’язок зі своєю конкуренткою.

«Такого не може бути. Де, які плями на документи? Хто така Гардецька? Щоб я вказувала номери телефонів на якихось торгах, не знаю такого, чесно кажучи», − зазначила учасниця.

Водночас Софія Гардецька відмовилася одразу коментувати свою конкуренцію з Ольгою Жукорською та попросила передзвонити.

Але розмова з однією з колишніх працівниць, телефон якої досі ще є в документах приватної підприємиці Жукорською, свідчить про спільний бізнес.

«Я колись працювала у НИХ бухгалтером, а ВОНИ були підприємцями. Але я вам нічого не розповім, сказала, що працювала і все», − зазначила експрацівниця.

Під час поточного аукціону підприємиці не торгувалися. Вони обидві запропонували однакову вартість харчування, однак договір підписали з Ольгою Жукорською. Вона забезпечуватиме дворазовим гарячим харчуванням учнів школи по 35 грн на дитину та чотириразовим харчуванням учнів цілодобового перебування по 60 грн.

Підприємиця Ольга Жукорська та Софія Гардецька зареєстровані в Тернопільській області. Протягом 2020-2021 років перша отримала замовлень на 1,04 млн грн включно з поточним договором, друга – на 674 тис. грн. Підприємиці зустрічалися на торгах вісім разів, починаючи з 2017 року. Успішними з цих тендерів були тільки чотири, конкурентки перемогли порівну.

При цьому Софія Гардецька у 2020 році також позиціонувала себе як косметолог. Вказаний у відомостях про учасників номер телефону фігурує [2] у оголошенні щодо безкоштовних косметологічних послуг для онкохворих жінок.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/03/02/pidpryyemytsi-zi-spilnym-nomerom-rozigraly-ponad-600-tysyach-na-harchuvannya-uchniv/

URLs in this post:

[1] розіграли: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-01-19-002032-c

[2] фігурує: https://www.0352.ua/news/2853040/krasuna-za-bud-akih-umov-onkohvorim-zinkam-u-ternopoli-proponuut-bezkostovni-poslugi-kosmetologa

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.