- NGL.media - https://ngl.media -

У Франківську 200 тисяч на харчування учнів поділили підприємці з однаковими документами

25.02.2021 @ 08:30 в І-Франк,Новини

Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради замови послуги на харчування учнів у приватної підприємиці Ольги Волошин на загальну суму 204 тис. грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro [1].

Згідно з угодою, Волошин буде годувати учнів 1-11 класів Камінецької та  Тисменичанської шкіл сніданками по 20 грн та обідами вартістю 25 грн до кінця 2021 року.

Про тендер

Закупівля відбулась за двома лотами, де Ольга Волошин конкурувала із іншою приватною підприємицею — Світланою Яковишин. В обох випадках цінові пропозиції учасниць ні на копійку не відрізнялись від очікуваної вартості. Також під час аукціону вони не знижували цін.

У кількох документах Ольга Волошин і Світлана Яковишин припустились однакових помилок у довідках. Варто зазначити, що департамент освіти надавав шаблони для цих документів, у яких подібні помилки відсутні. Це свідчить про те, що таке оформлення не може бути результатом інструкції замовника.

Скріншоти довідок з тендерної документації. Джерело: Prozorro

Також і Волошин, і Яковишин користуються однаковим програмним забезпеченням. Низка документів підриємиць відскановані в одній програмі «Foxit Phantom – Foxit Corporation» та мають однакового автора.

Окрім цього, у документах Ольги Волошин і Світлани Яковишин є стилістично однаково оформлені «шапки» документів (підкреслення, крапка з комою замість пробілу).

Скріншоти довідок з тендерної докуиментації. Джерело: Prozorro

Схоже оформлення «Наші гроші. Львів» помічали й на інших тендерах. Зокрема у підприємиць Ірини Дубової та Любов Коритан, які нещодавно розіграли [2] тендер вартістю 503 тис. грн на харчування учнів ліцею №5 Івано-Франківської міської ради.

Про постачальника

Приватна підприємиця Ольга Волошин зареєстрована у селі Тисменичани Івано-Франківської області. З початку 2020 року вона отримала три замовлення на 240 тис. грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

У Франківську підприємиці знову розіграли пів мільйона на харчуванні учнів [2]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/02/25/u-frankivsku-200-tysyach-na-harchuvannya-uchniv-podilyly-pidpryyemtsi-z-odnakovymy-dokumentamy/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-01-06-000904-a?lot_id=8d6ef3786718f6ee01ea19ffdaa122ad#lots

[2] розіграли: https://ngl.media/2021/02/18/pov-yazani-pidpryyemytsi-znovu-rozpylyaly-piv-miljona-na-harchuvanni-uchniv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.