- NGL.media - https://ngl.media -

Міськрада виграла в «Іроксу» у справі про достовірність інформації

22.02.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

Західний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Львівської міської ради і, таким чином, вона не повинна спростовувати інформацію про ПАТ «Ірокс».

Джерело: постанова [1] суду, опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень 18 лютого.

Влітку минулого року госпсуд вирішив [2], що Львівська міська рада поширювала про будівельну компанію «Ірокс» недостовірну інформацію і таку, що принижує ділову репутацію. Суддя Зоряна Гоменюк зобов’язала міськраду спростувати на офіційному сайті деяку інформацію у статтях та слова міського голови Львова Андрія Садового в одному із відео.

Зокрема:

– «ПрАТ Ірокс у Львові протиправно здійснює будівництво низки багатоповерхових будинків без відповідних дозволів. …йдеться про багатоквартирні житлові будинки на вулицях:… вул. Шевченка, 418»;

– «об`єкти на вул. Шевченка, 418, де компанія-забудовник Ірокс веде будівництво двох суміжних об`єктів без жодних належних дозволів. … на рахунку Ірокса вже є низка незаконних забудов у Львові»;

– «Замовник будівництва: ПАТ Ірокс, об`єкт будівництва: Будівництво багатоповерхових житлових будинків за адресою: м.Львів, вул.Шевченка, 418. Порушення усіх цих об`єктів будівництва полягають у такому: на об`єкти відсутні документи на право землекористування та відсутні вихідні дані (містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки)»;

– «Це єдиний забудовник, який ігнорує всі норми закону і без жодних документів самозахоплює ділянки й підробляє документи»;

– «вони порушують всі норми чинного законодавства. Вони фактично вилучають землю, не отримуючи відповідних документів від міської ради» (відео).

Львівська міськрада не погодилась із таким рішенням і подала апеляційну скаргу. Колегія суддів апеляційного суду погодилась із доводами міськради. Наприклад, що зазначена у статтях інформація про здійснення компанією «Ірокс» будівництва без документів, які б підтверджували наявність у неї права власності чи користування земельною ділянкою на вул. Шевченка,418 у Львові, відповідає дійсності і є правдивою.

Колегія скасувала рішення суду першої інстанції та прийняла нове рішення, яким відмовила «Іроксу» у задоволенні позову. «Ірокс» ще може оскаржити постанову в касаційному порядку до Верховного Суду.

Інші судові процеси

Нагадаємо, Господарський суд Львівської області в січні відмовив [3] у позові міста про знесення компанією «Ірокс» прибудови та надбудови на вулиці Тернопільській, 42 у Львові. Водночас в судах розглядають дві справи про обвинувачення гендиректора ПАТ «Ірокс» Ігоря Микичака. Його підозрюють у самовільному захопленні 5824,16 кв. м по вул. Шевченка, 418 у Львові (ЖК «Львівська брама»)  – ч.1 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ч.1 ст. 366 КК (службове підроблення). Друга справа стосується будівництва вул. Тернопільська, 42 і вул. Антонича, 5.

Власники

Основними власниками «Іроксу» є родина Микичаків: Христина, Ігор, Володимир, Оксана і Богдан володіють разом 87,6% (дані SMIDA за останній квартал 2020 року). Богдан Микичак є чоловіком Ірини Микичак, заступниці міністра охорони здоров’я України.

Суд не дозволив знести будинок «Іроксу» на Тернопільській [3]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/02/22/miskrada-vygrala-v-iroksu-u-spravi-pro-dostovirnist-informatsiyi/

URLs in this post:

[1] постанова: https://reyestr.court.gov.ua/Review/94929667

[2] вирішив: https://reyestr.court.gov.ua/Review/90328911

[3] відмовив: https://ngl.media/2021/01/13/sud-ne-dozvolyv-znosyty-budynok-iroksu-na-ternopilskij/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.