- NGL.media - https://ngl.media -

Депутат Львівської міськради збудує житловий комплекс на місці громадської забудови

16.02.2021 @ 08:30 в Львів,Новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради 12 лютого затвердив ТОВ «Тібет» та ТОВ «Львівська інвестиційна компанія» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхівки на вул. Кульпарківській, 96 у Львові. Комплекс зведуть на території, де генпланом та зонінгом не передбачене будівництво житла.

«За» проголосували усі члени виконавчого комітету.

Згідно з МУО, будівля матиме дві частини висотою 24,1 та 33,8 метри. Майбутня багатоповерхівка – частина комплексу «Safe Town», першу чергу якого виконком погодив [1] ще у 2018 році. Раніше забудовник обіцяв [2] збудувати на території кварталу офісний центр та спорткомплекс з басейном і спортзалами. Наразі на сайті комплексу згадується [3] про вісім житлових секцій від 6 до 16 поверхів з комерційними приміщеннями на перших поверхах. Для комерції забудовник обіцяє виділити 2 тис. кв. метрів, а для офісних приміщень – 5 тис. кв. метрів забудови. З громадської інфраструктури тут передбачено прогулянкову алею, відпочинкові та спортивні майданчики.

Проєкт майбутнього будівництва комплексу “Safe Town” на вул. Кульпарківській, 96 (візуалізація забудовника)

Про територію

Три ділянки майбутнього комплексу на вул. Кульпарківській, 96 розташовані на місці Львівської автобази №6. Згідно з генеральним планом Львова, це – територія громадських центрів, комплексів та об’єктів. А відповідно до зонінгу, ділянки належать до зон підприємств та споруд ІV-V класу шкідливості. Переважними видами забудови тут передбачено комунальні та автотранспортні підприємства, склади та бази, а також дозволено офіси, автостоянки чи торгові заклади.

Про жодне будівництво житла на цій території у основних містобудівних документах не йдеться. Однак воно стало можливим завдяки змінам детальному плану території, затвердженим [4] 2017 року. Тоді виконавчий комітет змінив зонінг, затвердивши на цій території зону багатоповерхової житлової забудови.

Однак змінювати план зонування можуть лише депутати міської ради на засіданні сесії ЛМР. Окрім того, ЗУ «Про містобудівну діяльність» передбачає, що детальний план лише уточнює генеральний план та визначає планувальну організацію і розвиток території, а не змінює їх.

Через три роки після затвердження змін, у вересні 2020 року депутати Львівської міської ради змінили [2] цільове призначення території майбутнього «Safe Town». Зі земель промисловості, транспорту і зв’язку вона перейшла до земель житлової і громадської забудови.

Про забудовників

Житловий комплекс на вул. Кульпарківській, 96 будуватимуть дві компанії – ТОВ «Тібет» та ТОВ «Львівська інвестиційна компанія». Остання належить депутатові Львівської міської ради від «Європейської солідарності» Назару Бербеці та львівському підприємцеві Тарасові Дідику. «Львівська інвестиційна компанія» також є замовником будівництва ЖК «Малоголосківські пагорби» в проблемному [5] районі Львова Під Голоском.

Кінцевим бенефіціарним власником фірми «Тібет» є львів’янин Петро Петрушевський. А до 2017 року власниками компанії були Юрій Доскіч та Остап Доскіч, останній з яких є депутатом Львівської міської ради від «Європейської солідарності». За даними [6] минулорічної декларації, Остап Доскіч у 2019 році працював заступником директора «Тібету».

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/02/16/deputat-lvivskoyi-miskrady-zbuduye-zhytlovyj-kompleks-na-mistsi-gromadskoyi-zabudovy/

URLs in this post:

[1] погодив: https://www8.city-adm.lviv.ua/Pool/Info/doclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/04EE4C95446799CBC22582E5004364D6?OpenDocument

[2] обіцяв: https://zaxid.net/na_mistsi_kolishnoyi_avtobazi_u_lvovi_zbuduyut_zhitlo_i_ofisi_n1507376

[3] згадується: https://novaoselya.com/#safe-town

[4] затвердженим: https://www8.city-adm.lviv.ua/Pool/Info/doclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/DEC0257215D78F9DC2258156003FCB5C?OpenDocument

[5] проблемному: https://ngl.media/2020/06/02/rajon-z-golosom/

[6] даними: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_e17d99cd-fee4-411b-8db1-ec28479f293b

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.