«Едем Резорт» Кривецького через вісім місяців так і не повернув озеро в держвласніть

10 Лютого 2021

Фото комплексу із сайту Booking.com

Компанія «Узлісся» не повернула в держвласність понад 15 га із озером біля села Стрілки, де розташований відомий відпочинковий комплекс «Едем Резорт» Ігоря Кривецького. Нагадаємо, продаж ділянки є предметом кримінального розслідування.

Рівно 8 місяців тому, 10 червня 2020 року, на своїй сторінці прес-служба курорту компанії повідомила, що «земельна ділянка під водним дзеркалом та водне дзеркало повернеться у власність держави, а ТОВ «Узлісся» повертається до договірних відносин» (тобто оренди – ред.).

Водночас прес-служба Львівської ОДА повідомила «Наші гроші. Львів», що компанія взагалі не зверталась до них із такими листами. Станом на 9 лютого цього року, ділянка із водоймою і далі перебуває у приватній власності.

Як поінформували в ЛОДА, наразі в судах перебуває дві справи щодо водойми. Одна із них, це позов прокуратури про визнання недійсним розпорядження та стягнення 7,23 млн грн до ЛОДА і «Узлісся». В позовній заяві прокурор просить визнати недійсним розпорядження і договір, скасувати запис про право власності і повернути ділянку державі.

Друга справа – за позовом «Узлісся» до Головного управління Держгеокадастру у Львівській області. Суд прийняв позовну заяву до розгляду у вересні 2020-го, тобто після звернення прокуратури до суду.

ТОВ «Узлісся» не відповіло на наше прохання про коментар.

Про кримінальне розслідування

9 червня минулого року тодішня прокурорка Львівщини Ірина Діденко підписала підозру екс-голові ЛОДА Маркіяну Мальському і заявила про збитки через розпорядження, яке він підписав.

На ділянці розташоване проточне озеро площею понад 9,2 га та прибережна захисна смуга, які, відповідно до законодавства, не можна продавати. Мальський підписав розпорядження у серпні 2019 року, згідно з ним у вересні ділянку продали за 7,23 млн грн.

Втім восени суд скасував це повідомлення про підозру Мальському. І це рішення не скасували в апеляції.

Речник Львівської обласної прокуратури Данило Антощак повідомив редакцію, що наразі про підозру більше нікому не повідомляли, а розслідування продовжується.

Суд скасував підозру в незаконному продажі озера екс-голові ЛОДА Маркіяну Мальському