- NGL.media - https://ngl.media -

Львівська поліція охорони застрахувалась на понад 2 мільйона у поліцейській страховій

03.02.2021 @ 09:00 в Львів,Новини

Управління поліції охорони у Львівській області (колись Державна служба охорони) 29 січня уклало страхову угоду на 2,23 млн грн з ПАТ «Українська охоронно-страхова компанія» (УОСК). Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro [1].

Про тендер

Згідно з угодою, управління застрахувало власні договори охорони від фінансових ризиків. В разі страхового випадку максимальні виплати становлять:

  • 2 млн грн на охорону господарських об’єктів, кредитно-фінансових установ, банків;
  • 2 млн грн на охорону перевезень валюти та інкасацію;
  • 1 млн грн на супровід цінних вантажів;
  • 1 млн грн на охорону особистого майна громадян;
  • 1 млн грн на охорону фізичних осіб, делегацій, туристичних груп;
  • 500 тис. грн на охорону банкоматів.

Минулого 2020 року Управління поліції охорони у Львівській області на послуги цієї ж страхової компанії витратило 1,6 млн грн. Граничні виплати були такими самими.

Участь у торгах, окрім переможця, взяла лише ПАТ «Страхова компанія «Саламандра», яка запропонувала ціну вищу на 112 тис. грн. Конкуренти незначно знизили ціну на першому кроці аукціону, а потім не торгувались і не міняли пропозицій.

Про переможця

Найбільшими пакетами акцій ПАТ «Українська охоронно-страхова компанія» [2] володіють Департамент поліції охорони (15,7%) та Управління охорони поліції в місті Києві (29,2%).  Крім того серед акціонерів компанії є п’ять регіональних управління поліції охорони.

Головою наглядової ради компанії у грудні 2020 року було обрано Михайла Мірутенка, який водночас є начальником [3] управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Департаменту поліції охорони.

За даними Prozorro, у період з 2020 року страхова компанія УОСК уклала 37 угод з бюджетними замовниками на загальну суму 27,6 млн грн. Всі угоди тільки з регіональними підрозділами управління поліції охорони.

Про замовника

Поліція охорони – підрозділ Національної поліції, який надає громадянам, приватним та державним підприємствам послуги озброєної охорони об’єктів, фізичних осіб, GPS-моніторингу, пожежної безпеки, супроводу цінностей, пультової охорони. У 1996 році, тоді ще Державна служба охорони заснувала охоронно-страхову компанію «для забезпечення високої якості охоронних послуг та соціального захисту працівників».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/02/03/lvivska-politsiya-ohorony-zastrahuvalas-na-ponad-2-miljona-u-politsejskij-strahovij/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-12-17-019208-c?fbclid=IwAR1hKG6tF2tlVIax5huThrSJ9w-c0174N893aGzD1OfCAwvaRzhgo5pKOjU

[2] ПАТ «Українська охоронно-страхова компанія»: https://www.uosk.ua/

[3] начальником: https://guard.npu.gov.ua/news/informacziya/u-departamenti-policziji-oxoroni-vidbulasya-seminar-narada-golovnix-buxgalteriv-organiv-ta-pidrozdiliv-policziji-oxoroni/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.