- NGL.media - https://ngl.media -

За чотири роки брати Суркіси проконсультували «Львівобленерго» на майже 12 мільйонів

29.01.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

Протягом 2018-2021 років ПАТ «Львівобленерго» замовило консультаційних та аналітичних послуг на 11,5 млн грн у ТОВ «Укренергоконсалтінг. Ця фірма входить до групи компаній братів-бізнесменів Ігоря та Григорія Суркісів.

Консультаційні послуги замовляли за прямими договорами або за спрощеними процедурами, без проведення відкритих торгів. Наприклад, найдорожчу угоду на 990 тис. грн фірма підписала [1] 26 січня цього року на консультації щодо енергозбутової діяльності. Зокрема працівники фірми розробляли рекомендації щодо зниження витрат електрики, проводили аудит якості постачання електрики, моніторили зміни в законодавстві та розробляли нормативні документи товариства.

Про компанію

«Укренергоконсалтінг» зареєстрована 2002 року в Києві. За даними порталу YouControl, фірма входить у групу компаній братів Ігоря та Григорія Суркісів – бізнес-партнерів Ігоря Коломойського. Саме через ТОВ «Укренергоконсалтінг» брати Суркіси контролюють [2] свій енергетичний бізнес в Україні. Окрім того, бізнесмени володіють концерном «Славутич», «Акцент-банком», футбольним клубом «Динамо», а також телеканалом «1+1» спільно з Ігорем Коломойським.

Хоча фактичними власниками «Укренергоконсалтінг» є брати Суркіси, офіційно фірма належить іншим людям. До грудня 2020 року її власниками були Марина Овчиннікова −  член наглядової ради ПАТ «Львівобленерго» і Олексій Безуглий – голова ревізійної комісії ПАТ «Прикарпаттяобленерго». (Тут і далі дані про приналежність до «Львівобленерго» та «Прикарпаттяобленерго» взяті з останніх звітів товариства, оприлюднених на порталі SMIDA ще у 2017 році).

Тепер ж власницею та керівницею компанії є непублічна Юлія Яфаєва. Вона разом з членом наглядової ради «Львівобленерго» Олексієм Андрощуком володіє ТОВ «Легенда Карпат», компанії з продажу алкогольних та інших напоїв.

А от директором фірми «Укренергоконсалтінг» ще з моменту її створення залишається Олександр Сагура − голова наглядової ради «Львівобленерго» та «Прикарпаттяобленерго».

Замовлення компанії

Протягом 2018-2021 років фірма «Укренергоконсалтінг» отримала консультаційних підрядів на 37,7 млн грн. Найбільшим замовником компанії є АТ «Прикарпаттяобленерго» − воно уклало відповідних угод на 12,7 млн грн. Друге місце посідає ПАТ «Львівобленерго» зі замовленнями на 11,5 млн грн, а третє – ВАТ «Тернопільобленерго» з договорами на 9,4 млн грн.

Велика родина «Львівобленерго» [3]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/01/29/za-chotyry-roky-braty-surkisy-prokonsultuvaly-lvivoblenergo-na-majzhe-12-miljoniv/

URLs in this post:

[1] підписала: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-01-04-000630-b#tender

[2] контролюють: http://ngl.media/2017/02/16/lvivoblenerho-prokonsultujetsya-na-miljon-hryven-u-surkisa/

[3] Велика родина «Львівобленерго»: https://ngl.media/2017/05/02/velyka-rodyna-lvivoblenerho/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.