Підозрюваним у розкраданні червоноградської теплотраси призначили заставу

28 Січня 2021

Фото умовне

Галицький районний суд Львова призначив директорові та заступникові керівника ТОВ «Група Спецтехнологія» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів з можливістю застави у  розмірі 340 тис. грн. Слідчий наполягав на заставі у розмірі 4,4 млн грн кожному, але суд її зменшив з огляду «на матеріальне та сімейне становище» підозрюваних.

Ще одному фігурантові кримінального провадження, директорові ТОВ «Західний регіональний консалтинг центр», призначили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Тут також правоохоронці просили застосувати більш жорсткі заходи – тримання під вартою або застава у 650 тис. грн.

Про злочин

Нагадаємо, 21 січня цього року слідчі оголосили підозру посадовим особам цих підприємств через заволодіння комунальним майном «Червоноградтеплокомуненерго». Правоохоронці виявили, що майно підприємства, яке перебувало в податковій заставі, продали за заниженою у десятки разів вартістю. Відтак державі завдали збитків на 8,8 млн грн.

Правоохоронці стверджують, що для того, щоб заволодіти майном комунального підприємства, в січні-липні 2020 року штучно створювалися податкові борги. Надалі на комунальне майно накладались арешти. А потім його продавали за заниженою в десятки разів вартістю своїм товариствам.

Директор ТОВ «Західний регіональний консалтинг центр» провів оцінку майна, ймовірно, занизивши його вартість, а ТОВ «Група Спецтехнологія» придбала теплотрасу довжиною майже два кілометри за 216 тис. грн. Ринкова ж її вартість становила понад 9 млн грн.

Про підозрюваних 

Директором ТОВ «Група Спецтехнологія» є Тарас Вовк, а директором ТОВ «Західний регіональний консалтинг центр» — Ярослав Лебедович.

ТОВ «Група Спецтехнологія» фігурує у ще в кількох кримінальних провадженнях. За одним із них, Звенячівська сільрада (Чернівецька обл.) уклала з компанією договір на продаж труб недобудованого газопроводу за 88 тис. грн. Слідчі також стверджують, що згідно з державними стандартами, вага трубопроводу є суттєво більшою, а тому фактична його вартість 358 тис. грн. Впродовж півроку фірма не перерахувала сільраді жодних коштів. Наразі останні ухвали цієї справи датовані березнем 2018 року.