Управління юстиції доручило знищення конфіскату співмешканцю екс-працівниці

27 Січня 2021

Утилізація алкоголю у Винниках у 2020 році. Фото: Суспільне Львів

Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції з офісом у Львові замовило послуги спалювання дієтичних добавок, продуктів харчування, тютюнових виробів та алкогольних напоїв вартістю майже 50 тис. грн у ТОВ «Нью екосвіт».

Це вже друга угода управління з цією компанією, першу підписали у грудні минулого року. Сума договору також становила 49999 грн, тобто однієї гривні забракло для проведення конкурентної закупівлі, в якій могли б взяти участь інші компанії.

В обох випадках договір не оприлюднили. В управлінні «Наші гроші. Львів» повідомили, що згідно з умовами першого договору, вартість утилізації становить лише 0,47 грн за кілограм. У грудні «Нью екосвіт» утилізував майже 15,5 тис. кг неякісної харчової продукції, яку вилучила митниця та яку конфісковали за рішеннями суду. А тому в результаті підрядникові сплатили лише 7,2 тис. грн.

За новою угодою, укладеною в січні, вартість утилізації також становить 0,47 грн за кілограм. Наразі за цим договором ще нічого не утилізовували.

Про підрядника

ТОВ «Нью екосвіт» зареєстровано в 2013 році. Його власниками є Олександр Вагерич (55%) і Віктор Вудмаска (45%). Останній є засновником «Благодійного фонду ветеранів-співробітників спеціальних підрозділів по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю «К» та співмешканцем Маріанни Готри, яка минулоріч звільнилась із посади заступниці начальника головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.

Це управління підписувало із компанією договір лише у 2019-му – на послуги знищення конфіскованих товарів на понад 166 тис. грн. Основним замовником послуг щодо збору й утилізації відходів у «Нью екосвіт» є медичні заклади Закарпатської області.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.