Суд звільнив від покарання сільського голову, який зізнався у земельних махінаціях

27 Січня 2021

Фото умовне, джерело agropolit.com

Старосамбірський районний суд звільнив від покарання сільського голову Мурованської сільради у Старосамбірському районі Ярослава Дідуна. Сільський голова незаконно виділив три земельні ділянки загальною площею 0,4 га.

Джерело: ухвала суду, опублікована в реєстрі 25 січня.

Раніше йому інкримінували зловживання службовим становищем та підробку документів. Як встановило слідство, у 2009 році Ярослав Дідун склав та підписав документ про безкоштовне виділення трьох земельних ділянок для ведення сільського господарства. Однак таке рішення не приймали на сесії Мурованської сільради.

Згодом сільський голова підписав три державні акти на право власності на землю у селі Березів, підпорядкованому Мурованській сільраді. Збитки від такої оборудки становлять 407 тис. грн.

Ярослав Дідун повністю визнав свою вину. Щоправда, покарання сільський голова уник, оскільки закінчилися строки давності його притягнення до кримінальної відповідальності. За законом, звільнення відбувається, якщо з дня вчинення кримінального правопорушення минуло 10 років для тяжких злочинів. Злочини Дідун вчинив у 2009-2010 роках, а досудове розслідування розпочали у вересні 2020 року.

Довідка

Ярослав Дідун – безпартійний голова Мурованської сільради з 2006 року. Згідно з декларацією, у 2019 році він отримав 142 тис. грн зарплати та 53 тис. грн пенсії. Його дружина Тетяна Дідун — 201 тис. грн зарплати, 41 тис. грн пенсії та 12 тис. грн матеріальної допомоги на оздоровлення.

Нині Муроване входить до Хирівської ОТГ, головою якого є Мирослава Королюк.