12 мільйонів, які зберегли «Наші гроші. Львів»

05 Січня 2021

Фото: Jason Leung

Протягом 2020 року завдяки текстам «Наші гроші. Львів» вдалося скасувати закупівель із порушеннями на 11 889 689 грн.

Наші партнери, «Центр громадського моніторингу та досліджень» і проєкт «Тисни» (Bihus.info), за фактами в наших публікаціях кожних три дні в році писали як не звернення, то скаргу. Загалом вони скерували 111 листів до Державної аудиторської служби, замовників у п’яти областях, прокуратури, Антимонопольного комітету України.

Найбільшими угодами року, які скасували, стали закупівлі медичних товарів: респіратори, захисні костюми, медичне обладнання. Втім до десятки найбільших договорів входять також закупівлі спортивного інвентарю та харчування. Закупівлі або повністю скасовували, або зменшували суми укладених угод.

За фактами, які виявили наші журналісти під час перевірки закупівель, й завдяки зверненням наших партнерів цьогоріч АМКУ оштрафував недобросовісних учасників тендерів на 4 955 000 грн.

Наше розслідування про крадіжку землі на вулиці Липинського у Львові привернуло увагу до цього факту і, таким чином, 1,29 га повернули в комунальну власність, а в бюджет міста мали сплатити понад 1 млн грн.

Протягом 2020 року редакцію «Наші гроші. Львів» підтримували донори: Міжнародний фонд «Відродження», British Embassy Kyiv, Black Sea Trust, IWPR. Дякуємо за всебічну допомогу у розвитку нашого видання Інституту розвитку регіональної преси та Lviv Media Forum.

Читайте нас в Instagram і Telegram