Скільки коштувало прикрасити Львів до свят

02 Січня 2021

Фото: Роман Балук

Головну різдвяну ялинку Львова, яка стоїть на проспекті Свободи перед Оперним театром, везли приблизно сто кілометрів, із села Опака Дрогобицького району.

Постачальником «зеленої» висотою 18 метрів стало Дрогобицьке підприємство «Галсільлісу», яке продало ялинку комунальному підприємству «Зелений Львів» лише за 6 тис. грн. У декоруванні ялинки використали ілюмінації із попередніх років, тому нових витрат на декор не було.

Фото: Ігор Мартинів

Центр міста також прикрасили святковою ілюмінацією. На двох вулицях встановили двох святкових янголів. Як зазначила керівниця департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда, ці два ангели – справжні копії лондонських.

Янголи для Львова, фото: Твоє місто

«Минулого року наша команда брейнстормила, шукала креативних рішень щодо різдвяної ілюмінації в місті і натрапили на фото колеги з Лондона, яка поширила фото саме таких ангелів. Вирішили зробити і собі такі ж. Над їх виготовленням працювало трускавецьке підприємство «Хіт електрік лайт», – розповіла Наталія Бунда у коментарі «Твоєму місту».

Два янголи коштували 440 тис. грн, а їхню закупівлю провели ще у вересні. Гарантійний термін на ці вироби – три роки. Кожна фігура мала бути виготовлена в ріст людини – 1,8 м, а кожне крило довжиною ще по три метра. У вартість входить не тільки виготовлення фігур, а й їхнє страхування.

«Хіт електрік лайт» належить Ростиславу Черепанину і Віталію Бачику. Раніше, у червні, «Львівсвітло» орендувало дві 3D ілюмінаційні, об’ємні інсталяції «Ангел» у цієї компанії за 50 тис. грн.

Інші святкові конструкції придбані в минулі роки і були на балансі «Львівсвітла». Планується, що ілюмінації знімуть після 20 січня.

Читайте нас в Instagram і Telegram