- NGL.media - https://ngl.media -

Вартість реконструкції площі Двірцевої у Львові зросте ще на 72 млн грн

24.12.2020 @ 08:30 в Львів,Новини

У реконструкцію площі Двірцевої, що перед головним залізничним вокзалом у Львові, вкладуть ще 72,4 млн грн. Відповідний договір [1] підписало міське комунальне підприємство «Львівавтодор» 18 грудня із ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл».

Нагадаємо, що ремонт площі Двірцевої — масштабний проект з реконструкції території довкола вокзалу, який розпочали у березні 2019 і планували завершити за два роки. Вартість проекту становила 165 млн грн. За ці кошти створили нову пішохідну зону, відремонтували частину вулиці Чернівецької, перенесли та подовжили трамвайні колії безпосередньо до вокзалу, а також встановили нові вуличні меблі та відкрили фонтан.

Додаткова угода

Новий договір уклали без конкурсу, оскільки саме «Онур» виконував роботи з реконструкції, а додаткова угода не перевищує 50% від вартості. Додаткові кошти необхідні для виконання робіт, що не були враховані в первинному кошторисі.

«Виникли роботи, що не були передбачені проектом. Наприклад, в первинному проекті не було передбачено підключення каналізації вокзалів, а також інші інженерні мережі, які включили в новий договір», — пояснила директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

Крім того, вирішили реконструювати сквер, який розташований на площі.

«В попередньому проекті не було включено скверу. Цією угодою він передбачений. Це один ансамбль площі Двірцевої і без нього він не був би завершений», – додала вона.

Візуалізація проекту (джерело Zaxid.net)

Завершити роботи планують до червня 2021 року.

Сквер замість паркінгу

Стосовно скверу, то перед початком реконструкції він дійсно не входив у проєкт, оскільки тут планували збудувати підземний паркінг. Ще у 2019 році директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий казав, що на місці скверу та автостоянки облаштують великий громадський простір з хідниками, лавками і деревами, а під ним збудують [2] підземний паркінг.

«Площа майбутнього громадського простору буде значно більшою, ніж площа того скверу, який є зараз. Під ним буде підземний паркінг», – заявляв Білий.

Мерія планувала знайти інвестора для його будівництва. Однак вже в червні 2020 року повідомили [3], що відмовились від цієї ідеї, оскільки інвестори не зацікавились через наявність поруч паркінгу від залізниці з дешевими тарифами. Приблизно тоді і з’явились проекти реконструкції скверу.

А чому у Львові за десять років не збудували жодного підземного паркінгу. Детальніше про це читайте у статті [4] «А де я маю стати?»

Про підрядника

ТОВ «Онур конструкціон інтернешл» зареєстроване у Києві громадянами Туреччини Онуром та Іхсаном Четінджевізами, а також львів’янином Олегом Фаріоном. Фірма є одним з найбільших підрядників на ринку реконструкції доріг в Україні, зокрема і у Львові. На сьогодні «Онур» також ремонтує [5] прилеглу до вокзалу вулицю Степана Бандери за 209 млн грн.

З початку 2020 року фірма отримала 83 держзамовлення на 13 млрд грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/12/24/vartist-rekonstruktsiyi-ploshhi-dvirtsevoyi-u-lvovi-zroste-shhe-na-72-mln-grn/

URLs in this post:

[1] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-12-02-005173-c

[2] збудують: https://zaxid.net/poetapnu_rekonstruktsiyu_ploshhi_dvirtsevoyi_u_lvovi_rozpochnut_1_bereznya_n1474766

[3] повідомили: https://zaxid.net/yak_viglyadatime_skver_bilya_zaliznichnogo_vokzalu_u_lvovi_pislya_rekonstruktsiyi_n1503223

[4] статті: http://ngl.media/2020/08/07/a-de-ya-mayu-staty/

[5] ремонтує: https://city-adm.lviv.ua/news/city/housing-and-utilities/282238-mer-lvova-poiasnyv-osoblyvosti-remontu-vulytsi-stepana-bandery

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.