Айтішна компанія привела технічного учасника на торги від Мостиської лікарні

23 Грудня 2020

Фото умовне, автор: Маркус Вінклер

Пов’язані ТОВ «Аскеп» та ТОВ «Аствелл Софт» розіграли торги з програмного забезпечення для Мостиської центральної районної лікарні на Львівщині.

Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, а компанія «Аствелл Софт» не завантажила жодних тендерних документів. Оскільки ціна ТОВ «Аскеп» була на 2 тис. грн дешевшою, договір на 220 тис. грн підписали з нею.

Обидві компанії зареєстровані за однією адресою – в офісній будівлі на вул. Максима Залізняка, 17 у Львові. Вони також певний час були прописані за однією адресою вул. Героїв УПА, 73Ж, до березня 2020 року. До того ж часу фірми мали спільного власника та водночас директора Володимира Строгуша.

Учасники зустрічаються вже втретє. Під час торгів на програмне забезпечення для Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні фірма «Аствелл Софт» також не завантажила жодних документів. А на ще незавершений тендер у Хмельницькій області подала один документ, який неможливо відкрити. Під час усіх трьох аукціонів фірми не змагалися між собою.

Про замовлення

Згідно з угодою, Мостиська центральна районна лікарня за 220 тис. грн отримає доступ до медичної інформаційної системи «Askep.net». Її розробником є компанія «Аствелл Софт». У програмі медики будуть заповнювати історії пацієнтів, виписувати призначення, формувати звіти, статистику тощо. «Askep.net» підтримує національну систему електронного здоров’я eHealth.

Про конкурентів

Фірми «Аскеп» та «Аствелл Софт» зареєстровані у Львові та спеціалізуються на комп’ютерному програмуванні. Власниками першої компанії є Назар Голоджун та Іван Казмірчук. Фірма «Аствелл Софт» належить Сергію Бегану.

Протягом 2019-2020 років компанія «Аскеп» отримала державних замовлень на 18 млн грн, в основному за доступ до медичної системи «Askep.net».

Водночас фірма «Аствелл Софт» у 2019 році підписала угод на 110 тис. грн, а цього року жодних державних замовлень вона не отримала.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.