У Міжгір’ї розірвали 67-мільйонний договір після виявлених порушень

Тендер проводили на будівництво каналізаційно-очисних споруд. Ще недавно основною діяльністю переможця було розведення тварин.
21 Грудня 2020

Фото умовне. Джерело: feniks-instal.com.ua

Міжгірська селищна рада на Закарпатті розірвала 67-мільйонний договір з ТОВ «Інвестиційна група «Ресурс» на будівництво очисних споруд після звернення «Центру громадського моніторингу та досліджень».

Як виявили фахівці з публічних закупівель, замовник неправомірно визнав переможцем фірму «Інвестиційна група «Ресурс». При цьому компанія документально не підтвердила досвіду виконання аналогічних договорів. А також як переможець не подала довідок про відсутність підстав для відмови в участі в проведенні закупівлі. Наприклад, довідку про те, що компанії немає в Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Західний офіс Держаудитслужби у Закарпатській області підтвердив знайдені порушення, відтак замовник розірвав договір з переможцем.

Про компанію

Будівельна компанія «Інвестиційна група «Ресурс» зареєстрована 2018 року в Ужгороді. Її власником є місцевий житель Карен Єнокян. До вересня 2020 року основною діяльністю підприємства було розведення тварин.

Поточна розірвана угода була першим державним замовленням для фірми.

Про тендер

На торгах з будівництва каналізаційно-очисних споруд взяли участь три фірми – ПП «Укрбіотал-Монтаж», ТОВ «Інвестиційна група «Ресурс» та ТОВ «Техмонтаж-Уж». Найнижчу ціну, 41 млн грн, під час аукціону запропонувала фірма «Укрбіотал-Монтаж», однак її відхили через низку порушень. Наприклад, компанія не обґрунтувала свою аномально низьку пропозицію.

Ще до 2011 року Міжгірський район був єдиним на Закарпатті без каналізаційно-очисних споруд. Тоді Міжгірська селищна рада спрямувала на їхнє будівництво 8,7 млн грн. Технічне завдання передбачало земляні роботи, підземний резервуар з камерою насосної станції та будівництво очисних споруд. Підрядник ТДВ «Закарпатсько-галицьке шляхово-будівельне управління» мав закінчити роботи до кінця 2013 року.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.