«ОХМАТДИТ» заплатить за костюми на 200 тис. грн дорожче ціни виробника

18 Грудня 2020

Фото умовне. Джерело: УП

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» замовила захисні костюми по 320 грн, хоча виробник товару ПП «Релакс» пропонує їх по 252 грн. Медики підписали договір на 960 тис. грн з підприємцем Олегом Ковальським, хоча могли зробити аналогічне замовлення у виробника на 756 тис. грн. А відтак − зекономити 204 тис. грн.

Заклад придбає 3 тис. одноразових костюмів біологічного захисту №1 для роботи зі збудниками 1-4 групи патогенності. У комплект входить захисний шолом, маска, маска зі захисним екраном, сорочка з довгим рукавом, водонепроникний халат та фартух, водонепроникні нарукавники, бахіли, рушники та оглядові рукавиці.

Виробником товару є дніпровське підприємство «Релакс». У компанії редакції повідомили, що один костюм біологічного захисту №1 коштує 252 грн. Якщо ми замовимо товар на суму від 5 тис. грн, то його доставлять поштою за рахунок фірми. А якщо замовлення буде від 100 тис. грн, то компанія також зробить 10% знижки. На партію 3 тис. костюмів потрібно чекати два тижні, однак частину товару можливо отримати до нового року.

Костюми біологічного захисту №1 по 252 грн підприємство «Релакс» пропонує й іншим замовникам. Наприклад, за такою ціною у виробника придбала товар військова частина А4615 на Дніпропетровщині. А також замовив Мирноградський центр первинної медико-санітарної допомоги у Донецькій області.

Постачальник товару для «ОХМАТДИТу» Олег Ковальський розповів редакції, що замовляв костюми у виробника по 250 грн, а їхня вартість 320 грн зумовлена націнкою. «Торгову націнку я все одно мушу зробити, вона ж не зашкалює», − зазначив він.

Водночас контактна особа «ОХМАТДИТу» Володимир Лащів відповів редакції, що з виробником костюмів не зв’язувався − на це не вистачає часу. Однак він попросив номер телефону менеджерів та пообіцяв їм зателефонувати.

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» не вперше купує костюми біологічного захисту №1 по 320 грн за штуку. У вересні-жовтні медики замовили їх за такою ціною в підприємця Олега Іванія на загальну суму 320 тис. грн.

Про постачальника

Олег Ковальський зареєстрований як підприємець 2018 року у Львові.

Протягом 2019-2020 років він отримав державних замовлень на 2 млн грн, в основному на постачання дезінфекційних засобів. Поточна угода на захисні костюми – найбільша для підприємця. До цього часу його договори не перевищували 200 тис. грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.