Для обласної лікарні в Чернівцях придбають ще 46 кисневих концентраторів

18 Грудня 2020

Фото ілюстративне (джерело: biomedtechs)

Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА 16 грудня уклав договір на закупівлю 46 кисневих концентраторів за 2,76 млн грн з ТОВ «Мед Ексім».

Департамент замовив концентратори моделі AE-10 із функцією подвійного потоку. Це означає, що обладнання може використовуватися одночасно для двох пацієнтів. Концентратор AE-10 портативні і виробляють до 10 літрів кисню за хвилину. За технічними характеристиками можуть безперебійно працювати до 8 тисяч годин. Вартість одного концентратора за угодою — 60 тис. грн.

У контракті вказано, що медичну техніку доставлять у Чернівецьку обласну клінічну лікарню. Раніше департамент охорони здоров’я вже замовляв подібне обладнання у цієї компанії. У жовтні департамент закупив 75 концентраторів. Серед них 30 концентраторів моделі AE-5-S та 40 концентраторів AE-8-S, а їх ціна — 34 та 45 тис. грн відповідно. Тоді їх також купували для обласної лікарні. Крім того, для забезпечення пацієнтів киснем, у вересні ця лікарня замовляла реконструкцію кисневих мереж за 747 тис. грн.

Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА замовив концентратори за спеціальною спрощеною процедурою звітування, оскільки такий товар передбачений постановою Кабінету Міністрів, і використовується для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів пандемії Covid-19. Такі закупівлі департамент почав проводити з жовтня і всього уклав 12 договорів на 19,9 млн грн. Серед них — три контракти з ТОВ «Мед Ексім» на 9,7 млн грн, усі з яких — на постачання концентраторів.

Про постачальника

Компанія «Мед Ексім» зареєстрована 2012 року в Києві. Фірма спеціалізується на продажі медичних товарів, а її власницею є Ганна Бублик.

«Наші гроші. Львів» неодноразово писали про закупівлі за участю цієї компанії. Нагадаємо, що нещодавно фірма отримала замовлення на рентген для Миколаївської ЦРЛ (Львівська область) за 1,7 млн грн. У медзакладі замінять 20-річний апарат.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.