- NGL.media - https://ngl.media -

Виробник котлів привів свого суборендаря на тендер від закарпатської школи

17.12.2020 @ 08:30 в Новини,Ужгород

Пов’язані підприємства «Євротерм Технолоджі» та «Українська енергопромислова група» зімітували [1] конкуренцію на торгах від Ужгородської школи №8 на Закарпатті. За їх результатами школа отримає сталевий водогрійний котел Колві-600 за 345 тис. грн від ТОВ «Євротерм Технолоджі».

У тендері на закупівлю котла для Ужгородської школи №8 брали участь три компанії − «Євротерм Технолоджі», «Українська енергопромислова група» та «Енерджі Констракшн».

Під час аукціону лише остання фірма знизила свою пропозицію на 1,7 тис. грн, інші ж конкуренти залишили ціни незмінними. І хоча найдешевшу ціну запропонувала компанія «Енерджі Констракшн», її відхилили через відсутність потрібних документів. Зокрема учасник не надав відповідної технічної специфікації та гарантійних листів.

Про змову

Натомість дві інші компанії, що пропонували вищу ціну та не торгувались, виявились пов’язаними між собою. Компанія «Євротерм Технолоджі» здає в суборенду «Українській енергопромисловій групі» офіс у Київській області. Також «Українська енергопромислова група» орендує приміщення у ТОВ «Євротерм» в Чернігові на вул. Інструментальній, 17 – за цією ж адресою розташоване виробництво «Євротерм Технолоджі».

Варто зауважити, що «Українська енергопромислова група» не завантажила усіх потрібних документів, наприклад, цінової пропозиції чи довідки про наявність матеріально-технічної бази. Фірма подала лише дозвільні документи, як-от сертифікат експертизи та декларацію відповідності. При цьому вони були видані не їй, а її конкурентові, виробникові котлів «Євротерм Технолоджі».

Учасники зустрічаються на торгах вже тринадцятий раз, починаючи з 2016 року. Здебільшого, вони не єдині учасники торгів, а кількість перемог та програшів у них приблизно однакова.

Про постачальника

Компанія «Євротерм Технолоджі» зареєстрована в Києві, її власником є Олег Вайсбурд. Підприємство виробляє побутові, промислові, модульні та інші котли під торговою маркою «Колві» та «Kotloff».

Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 7,8 млн грн. Поточний договір – перший у Закарпатській області.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/12/17/vyrobnyk-kotliv-pryviv-svogo-suborendarya-na-tender-vid-zakarpatskoyi-shkoly/

URLs in this post:

[1] зімітували: https://www.prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-10-20-003651-a?fbclid=IwAR0QJgrEjqehvD5-GzwLP7W3gtA-8bDUI6-RLsGtKdzX0rJLaGh3d6gBPaI

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.