- NGL.media - https://ngl.media -

Чернівецька лікарня закупить додатковий дизель-генератор

15.12.2020 @ 08:30 в Новини,Чернівці

Через збільшення хворих на коронавірус клінічна лікарня №3 Чернівецької міськради придбає дизельний генератор за 644 тис. грн. Відповідний договір [1] підписали 7 грудня із ТОВ «Дарекс-енерго».

За контрактом, фірма поставить лікарні дизельний генератор португальської компанії Grupel, моделі G0165GRGR.

Цей генератор використовують як основне або альтернативне джерело електроенергії для виробничих приміщень, будинків, лікарень і т д. Генератор також має функцію АВР, яка запобігає перепадам напруги.

Потребу в закупівлі у лікарні пояснили збільшенням кількості хворих на коронавірус, які перебувають на кисневому забезпеченні.

«У нас є генератор, який був розрахований на реанімаційне відділення. Наша лікарня є «ковідною», і зараз збільшилась потреба, оскільки багато пацієнтів перебувають на кисневих концентраторах», — розповіла заступниця головного лікаря з економічних питань Світлана Романюк.

Генератор потрібен на випадок відсутності електропостачання. За технічними вимогами, він може працювати до 12 годин без дозаправлення при 100% навантаженості. У лікарні додали, що очікують поставку обладнання 16 грудня.

Окрім переможця, участь у торгах взяла ще одна компанія «Ремтрансдеталь», але її остаточна пропозиція була на 500 грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались та не знижували ціни.

Про постачальника

ТОВ «Дарекс-енерго» зареєстроване Києві і належить двом жителям Дніпра: Андрієві Чухно (51%) та Дмитрові Алтухову (49%).  З початку року фірма отримала 46 держзамовлень на 19,1 млн грн, переважна більшість з яких на генератори.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.

У розширення кисневої системи Кіцманської лікарні вкладуть ще чотири мільйони [2]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/12/15/chernivetska-likarnya-zakupyt-dodatkovyj-dyzel-generator-cherez-zbilshennya-hvoryh/

URLs in this post:

[1] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-11-04-006753-b

[2] У розширення кисневої системи Кіцманської лікарні вкладуть ще чотири мільйони: https://ngl.media/2020/12/14/rozshyrennya-kysnevoyi-systemy-kitsmanskoyi-likarni-podorozhchalo-na-chotyry-miljony/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.