Хустський відділ освіти закупить термометрів з переплатою у 200%

14 Грудня 2020

Фото умовне, джерело: bizcare.com

Управління освіти, релігій та у справах національностей виконкому Хустської міськради придбає цифрові інфрачервоні термометри у кілька разів дорожче, ніж вони продаються на ринку.

Договір уклали із місцевою компанією ТОВ «Хустфарм». Придбали 112 інфрачервоних термометра моделі DT-8826. Загалом, на медичні засоби витратять 109 тис. грн, а тому ціна одного становитиме 980 грн.

Це значно дорожче, ніж у переважній більшості онлайн-магазинів. Також варто додати, що більшість компаній зменшують вартість на пірометри і пропонують на цю модель знижки.

Без урахування акційних пропозицій у кількох фірмах термометр DT-8826 продають майже вдвічі дешевше — 499-459 грн за штуку.

Однак є ще дешевші пропозиції. Ще один онлайн-магазин підтвердив наявність товару і можливість продати його за 359 грн за одиницю. На сайті Rozetka термометри DT-8826  коштують 320 грн, а зі знижкою у інтернет-магазині Grey їхня ціна 257 грн.

У державних закупівлях вартість таких термометрів дуже сильно відрізняється. Наприклад, у Херсонській та Одеській області їх купували навіть дорожче: по 1380 та 1200 грн. Ймовірно, це пов’язано з придбанням одного екземпляра. У контрактах на більшу кількість їхня ціна суттєво нижча. Дитячий садок «Зірочка»  (Луганська обл.) замовив по 520 грн, а Овруцька міська рада — по 500 грн за одиницю.

Про постачальника

Власниками ТОВ «Хустфарм» є Василь Кузьма і Вікторія Дудчак. Згідно із сайтом компанії, фірмі також належить найбільша аптечна мережа Закарпаття. Компанія вже фігурувала у публікаціях «Наші гроші. Львів». У вересні виконком Хустської міської ради замовив у цієї фірми респіратори, які були в 4 рази дорожчі ринку. З початку року фірма підписала 551 держзамовлення на 18,2 млн грн.

Додатково

Це не перший випадок, коли відділи освіти Закарпатської області переплачують на термометрах. Аналогічні ситуації траплялись у замовленнях Мукачівського та Берегівського відділу освіти, про що також писали «Наші гроші. Львів».

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.