- NGL.media - https://ngl.media -

Забудовникові району Під Голоском не вдалося скасувати майже 778 тис. грн штрафу

09.12.2020 @ 09:00 в Львів,Новини

Чернівецький окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову «Агентства з економічного розвитку та транскордонного співробітництва» до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові. Компанія хотіла скасувати накладений на неї штраф – майже 778 тис. грн.

Джерело: рішення [1] суду від 19 листопада, яке опублікували лише на початку грудня.

Інспекція перевіряла «будівництво комплексу багатоквартирних житлових будинків» на вул. Під Голоском, навпроти будинку 19, в лютому цього року. Мова йде про житловий комплекс «Соната». В результаті склали на підрядника забудовника постанову про накладення 778 тис. грн штрафу.

Скрін із сайту Асоціації західноукраїнських забудовників

До цього інспекція вже намагалась провести перевірку навесні минулого року, однак «Львівоблагропромбуд» не допустив їх. За це фірма заплатила майже 58 тис. грн штрафу.

«Агентство з економічного розвитку та транскордонного співробітництва» є генеральним підрядником замовника будівництва «Львівоблагропромбуду», хоча агентство стверджувало в суді, що це не так.

Як розповів представник інспекції в суді, коли проходила перевірка, то працівники якраз робили перекриття між першим та другим поверхом однієї з будівель. Але на той момент на об’єкт був лише дозвіл на підготовчі роботи, а не на будівельні. Окрім припису про усунення порушення, в подальшому на фірму наклали штраф.

Згідно з інформацією на сайті ЛУН, станом на листопад цього року компанія звела 10 поверхів одного із будинків.

Стан будівництва. Фото з сайту ЛУН

Про будівництво

«Львівоблагропромбуд» отримав [2] містобудівні умови та обмеження на будівництво цього житлового комплексу влітку 2018 року. Гранично допустила висота будівництва – 35 метрів, а відсоток забудови ділянки – 34,1%.

Візуалізація будівництва з сайту ЛУН

Згідно із діючим генпланом, це територія пониженої щільності забудови, а планом зонування – зона Ж-1, тобто садибної житлової забудови. Рішенням виконкому Львівської міськради було внесено зміни до детального плану цієї території, і ділянку «перевели» в зону Ж-3 – багатоповерхової житлової забудови.

ЗУ «Про містобудівну діяльність» передбачено, що «внесення змін до детального плану території допускається за умови їх відповідності генеральному плану населеного пункту та плану зонування території».

Про забудовника

Львівське обласне кооперативне міжгосподарське об’єднання по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» засноване учасниками об’єднання, чиї імена не вказані в реєстрі. Директором є Роман Галайко.

Їхній підрядник, «Агентство з економічного розвитку та транскордонного співробітництва», належить Валентину Гончарюку з Чернівецької області.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/12/09/zabudovnykovi-rajonu-pid-goloskom-ne-vdalosya-skasuvaty-majzhe-778-tys-grn-shtrafu/

URLs in this post:

[1] рішення: https://reyestr.court.gov.ua/Review/93164939

[2] отримав: https://mbk.city-adm.lviv.ua/files/mbu_pdf/1808981310522263099/02d77b20-77f1-11e8-aeb3-7598e910cb47.pdf

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.