Освітяни з Міжгір’я заплатять за холодильники на 45% дорожче інтернет-магазинів

09 Грудня 2020

Міжгір'я. фото: Вікіпедія

Відділ освіти Міжгірської районної державної адміністрації придбає побутову техніку щонайменше на 30% дорожче, ніж на ринку. За угодою на суму 130 тис. грн, яку уклали із місцевим приватним підприємцем Іваном Кузьмою, замовили 10 холодильників та морозильну камеру виробництва компанії Vestfrost.

Вартість одного холодильника Vestfrost CNF289X становить 13,1 тис. грн, а морозильної камери Vestfrost CMFN144W — 12,1 тис. грн. Натомість, у магазині Comfy такий холодильник без акційних пропозицій коштує 10 тис. грн, тобто на 30% дешевше. У іншого дилера, компанії «BM Техніка», де підтвердили наявність техніки, такий холодильник коштує 8,7 тис. грн, що вже в півтора рази дешевше, ніж за договором, однак ціна без врахування доставки.

У ще одному онлайн-магазині ціна таких холодильників майже аналогічна — 8,8 тис. грн, що на 4,3 тис. дешевше. Як повідомив менеджер магазину, вони співпрацюють із компанією «Comfy» і техніку можна забрати із Ужгорода. Доставка в межах 200 км всієї техніки коштуватиме 3-4 тис. грн.

Ціна морозильної камери за договором теж є суттєво вищою. Її придбають за 12,1 тис. грн, а на ринку вона по 9,5 тис. грн.

Однак холодильники такої марки рідко трапляються навіть у найбільших онлайн-магазинах. Виробник цієї техніки, датська компанія Vestfrost, на своєму сайті зазначає два магазини, у яких можна придбати подібний товар. Це вищезгадані «Comfy» та «BM Техніка».

Про постачальника

Приватний підприємець Іван Кузьма зареєстрований в Ужгороді. З початку 2020 року він отримав 8 держзамовлень на 4,6 млн грн. Серед яких — 3 контракти з відділом освіти Міжгірської РДА на 1,38 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.