- NGL.media - https://ngl.media -

Лікарня в Надвірній отримає УЗД-апарат експертного класу за 2,9 млн грн

07.12.2020 @ 08:30 в І-Франк,Новини

Надвірнянська центральна районна лікарня підписала договір із ТОВ «Астріум» на закупівлю апарату ультразвукової діагностичної системи, ціна якого складає 2,9 млн грн.

Джерело: договір від 2 грудня на сайті закупівель Prozorro [1].

Придбали апарат експертного класу APLIO a450 виробництва компанії [2] Canon Medical. Це пересувна установка, яка може створювати 3D реконструкції в реальному часі, а також має інші спеціальні функції.

Наприклад, еластографія зсувної хвилі — тип сканування, який дозволяє побачити фіброз в тканинах (ущільнення в тканинах через хронічне запалення) без хірургічного втручання. Або функція функція автоматичної оцінки рухливості міокарда дозволяє побачити як рухається міокард при скороченні серця. Це дозволяє визначати передінфарктний стан та йому запобігти.

Обладнання повинні доставити до кінця грудня. Як розповідає заступник головного лікаря з медичної частини Іван Меланюк, велика частина обладнання у лікарні впродовж останніх років взагалі не оновлювалась:

«УЗД-апарат – з початку нульових років. Обладнання є, якщо поставити галочку, але якщо брати його функціональні можливості, то це викликає дуже багато питань. Один апарат вже не підлягає ремонту. У іншому апаратне забезпечення вже мінялось разів 5-6. Весь час були збої, ми іноді могли діагностувати лише завдяки високому професіоналізму лікарів, які багато разів обробляли скани».

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування, оскільки придбання такого товару передбачене постановою Кабінету Міністрів, і використовується для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Раніше «Наші гроші. Львів» писали [3] про замовлення Надвірнянською лікарнею рентген-апарату за 7 млн грн. Це було перше оновлення такої техніки за останні 33 роки.

Про компанію

ТОВ «Астріум» зареєстровано у Києві, а його власником є Віталій Степченко. З початку 2020 року компанія отримала 45 держзамовлень на 771 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/12/07/likarnya-v-nadvirnij-otrymaye-uzd-aparat-ekspertnogo-klasu-za-2-9-mln-grn/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-12-02-004702-c

[2] компанії: https://www.canon-medical.com.ua/ua/products/ultrazvuk/aplio-a450/

[3] писали: http://ngl.media/2020/12/03/likarnya-nadvirnoyi-vpershe-za-33-roky-zaminyt-radyanskyj-rentgen-aparat/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.