Давні «конкуренти» розіграли тендер на понад пів мільйона від поліклініки

04 Грудня 2020

5-та поліклініка, фото: vgorode

Пов’язані ТОВ «Термопласт Буд» та ТОВ «Брук-Ленд» розіграли торги на ремонт території 5-ї міської клінічної поліклініки Львова. Обидва учасники подали на тендер документи з ідентичними дефектами друку чи сканування, що свідчить про підготовку довідок на одній техніці. Договір на 595 тис. грн підписали з фірмою «Термопласт Буд».

Під час аукціону фірми знизили свої пропозиції на 3-9 тис. грн, однак перемогла фірма «Термопласт Буд» − її остаточна ціна на 436 грн дешевшою.

Ця компанія орендує приміщення в офісному центрі у Дрогобичі на вул. Данила Галицького,1. За цією ж адресою зареєстроване ТОВ «Суммус Індор», яке належить Романові Мельниковичу, власнику фірми-конкурента «Брук-Ленд».

Учасники зустрічаються на торгах вже втретє. У вересні цього року вони розіграли 5 млн грн на ремонт центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький». А також позмагалися за оновлення фасаду державного підприємства «Львівський радіоремонтний завод». У всіх випадках виграла фірма «Термопласт Буд».

Директор компанії «Брук-Ленд» Михайло Кузик розповів редакції, що не знає, звідки на документах обох компаній взялися плями.

«Я наймаю людей, які мені допомагають з тендерами. Можливо, вони (конкуренти – ред.) теж до них звернулися. Думаю, це одна й та сама організація», − зазначив він. При цьому Кузик відмовився назвати назву компанії, яка веде його фірму на тендерах.

Не знає нічого про дефекти на документах й співвласник ТОВ «Термопласт Буд» Михайло Мельник.

«Я так зараз не можу відповісти. Це не ми особисто готуємо, у нас є юрист, який робить документацію», – заявив він.

Це не вперше фірма «Термопласт Буд» фігурує в матеріалах «Наших грошей. Львів» – у 2018 році компанія розіграла 1,5 млн грн з пов’язаним ТОВ «Провізіятрейд» на реконструкцію центру «Хати у Глибокім» заповідника «Тустань». Обоє учасників тоді подали ідентичні довідки, які замовник вимагав у довільній формі: довідка про захист довкілля та гарантійний лист на роботи. Компанії ідентично оформили шапки документів та зробили однакові граматичні помилки.

Про конкурентів

Компанія «Термопласт Буд» зареєстрована 2017 року в Дрогобичі. Її власниками є місцеві жителі Василь Кушнір, Михайло Мельник та львів’янин Іван Ільчишин.

Протягом 2019-2020 років фірма «Термопласт Буд» отримала державних замовлень на 54 млн грн. Серед її найбільших договорів – ремонт центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» за 5 млн грн. А також – металопластикові вікна для Львівського національного аграрного університету за 2,4 млн грн.

Фірма «Брук-Ленд» існує з серпня 2019 року, зареєстрована в Трускавці. Підприємство належить вже згаданому місцевому мешканцю Романові Мельниковичу.

Впродовж 2019-2020 років підприємство «Брук-Ленд» уклало угод на 6,1 млн грн. З цих коштів 5 млн грн фірма отримала від управління житлово-комунального господарства і будівництва Трускавецької міської ради.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.