Лікарня в Новояворівську розширить кисневу систему на 120 точок

01 Грудня 2020

фото: УманьNews.City

Новояворівська районна лікарня імені Юрія Липи розширить лікарняну кисневу систему та збільшить кількість точок доступу пацієнтів до кисню за 917 тис. грн. Відповідну угоду 30 листопада підписала з ТОВ «Опал», повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою та технічним завданням, розширення кисневої мережі проведуть до кінця 2020 року. Компанія-підрядник прокладе кисневі трубопроводи, встановить 120 розеток для доступу та 120 дихальних масок, відтак вартість підключення одного ліжка буде становити 7,6 тис. грн.

Як пояснила заступниця головного лікаря з економічних питань Ярослава Зенкова, роботи проводять через зміни вимог до лікарень через пандемію коронавірусу.

«В нас кисень вже монтований в лікарні. Ми проводимо у деякі палати, оскільки, за вимогами госпіталізації ковідних хворих, доступ до кисню повинен бути в кожній палаті», – пояснила вона.

Також вона зауважила, що в лікарні вже відчули труднощі з кисневим постачанням –кисню, який привозять в балонах, не вистає.

За даними Prozorro, з початку року Новояворівська лікарня замовила медичного кисню в АТ «Львівський хімічний завод» на 1,4 млн грн.

Заступник головного лікаря додала, що через нестачу у лікарні вирішили обладнати більший резервуар для зберігання кисню і готують проектно-кошторисну документацію.

Раніше лікарня замовляла послуги з ремонту та обслуговування кисневої системи у іншої компанії — ТОВ «Радар 03», з якою уклала чотири договори на 583 тис. грн з початку 2020 року.

ТОВ «Опал» зареєстроване у Городку, а його власниками є Галина Парканій (88% статутного капіталу) та Борис і Юрій Парканії (по 6% відповідно). Компанія фігурує у кримінальному провадженні. Слідчі управління фінансових розслідувань ДФС підозрюють, що фірма вела подвійну бухгалтерію і занизила податкові зобов’язання із сплати ПДВ на 6 млн грн. Операції з ознаками фіктивності, на думку слідчих, фірма здійснювала із ТОВ «Волинь Холод» та МПП «Молан Пак».

З початку 2020 року ТОВ «Опал» отримало 52 держаних підряди на загальну суму 1,3 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.