Чернівецькі криміналісти купили Toyota Prado з сейфом у екс-мера Красиліва

27 Листопада 2020

фото: pro-line.toyota

Чернівецький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України придбав позашляховик Toyota Land Cruiser Prado у ТОВ «Олімп-Моторс» за 1,09 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

В оголошенні про торги зазначено, що криміналісти купували «спеціалізований автомобіль на базі легкового автомобіля», тобто автомобіль мають переобладнати під особливі потреби замовника. Згідно з угодою та технічним завданням, єдиною спеціалізацію автомобіля стане обладнання його спеціальним сейфом.

«Автомобіль після переобладнання повинен мати стаціонарно закріплений сейф для перевезення матеріалів та речовин, обіг яких обмежено та/або заборонено», – йдеться в технічному завданні.

Також з додаткових вимог до автомобіля – він повинен мати фланцевий фаркоп та рейлінги на даху, двигун потужністю 20 к.с повинен відповідати вимогам стандартам ЄВРО-5 та бути чорного кольору. Решта комплектації автомобіля відповідає версії Toyota Land Cruiser Prado Base, який замовники мають отримати протягом 60 днів. Оплата буде проведена у повному обсязі після поставки товару.

Єдиним конкурентом на торгах виступило сумське ТОВ «Артмоторс», яке запропонувало ціну лише на 5,5 тис. грн вищу, ніж переможець.

ТОВ «Олімп-Моторс» зареєстровано у Чернівцях та належить Марії Гвоздьовій, яка прописана у місті Красилів (Хмельницької області). У минулому вона була мером цього міста, а потім депутаткою міської ради. Крім того, Марія Гвоздьова, за даними «Наших грошей», є дружиною колишнього народного депутата від Блоку Петра Порошенка Михайла Гвоздьова.

Марія Гвоздьова володіє цілою низкою підприємств з продажу автомобілів, зокрема хмельницьким «Гранд Мотор», яке влітку продало управлінню державної охорони України автомобілів на загальну суму 15,71 млн грн. В свою чергу «Олімп-Моторс» з початку року отримало лише сім державних підрядів на загальну суму 2,57 млн грн, в основному на технічне обслуговування автомобілів.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

«Ковідні» гроші в дороги Буковини закатають улюблені фірми Укравтодору