«Ковідну» лікарню у Сваляві відремонтують за понад третину мільйона гривень

26 Листопада 2020

Свалявська районна лікарня у Закарпатській області відремонтує приміщення лікувального корпусу для пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19 за 398,02 млн грн. Ремонт виконає місцеве приватне підприємство «Будстріха» до кінця грудня 2020 року.

Згідно з угодою, що оприлюднена на сайті електронних закупівель Prozorro, в лікарні відремонтують приміщення з заміною вхідних дверних блоків. Підприємство витратить на заробітну плату 153,3 тис. грн та отримає 18,5 тис. грн прибутку.

Закупівлю здійснили за спеціальною спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Свалявська районна лікарня належить до лікарень, як приймають хворих на коронавірусну інфекцію. За даними Національної служби здоров’я України (НСЗУ) тут є  184 ліжкомісця, з яких 66 – інфекційні, а також шість апаратів ШВЛ.

Власником приватного підприємства «Будстріха» є мешканець села Керецьки (раніше Свалявський, тепер Хустський район) Михайло Андрела, колишній депутат Керецьківської об’єднаної територіальної громади від партії «Слуга народу». З початку 2020 року фірма отримала замовлень на 1,53 млн грн, без врахування даної закупівлі.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.