Київська фірма обіграла свою колишню власницю на тендері з прибирання митниці

18 Листопада 2020

Фото умовне, джерело: cf.com.ua

Компанії колишніх бізнес-партнерів позмагались за підряд з прибирання приміщень Буковинської митниці. Одна з них, ТОВ «Іджен», належить Оксані Василенко, яка раніше була співвласницею іншого учасника – ТОВ «Амадея».

Перемога в тендері дісталась фірмі «Амадея», яка запропонувала найвищу ціну – 381 тис. грн. Найдешевшого учасника, «Клінінг-Про», яке запропонувало свої послуги лише за 242 тис. грн, тендерний комітет відхилив. Ця компанія не надала обгрунтування аномальної низької ціни – такою вважається пропозиція, що менша на 30% і більше від наступної ціни.

Наступний учасник, «Іджен», не надав тендерному комітету переліку своїх працівників та документи, які б підтверджували їх працевлаштування. Компанія могла усунути ці недоліки, однак так і не завантажила ці документи, а тому тендерний комітет відхилив і її пропозицію.

Таким чином перемога дісталась компанії «Амадея», засновниками якої була Оксана Василенко та Сергій Корабельський, який тепер є одноосібним власником. Натомість Василенко вже як приватна підприємиця у 2018-2019 роках понад десять років конкурувала з цієї фірмою на аукціонах. А дев’ять місяців тому зареєструвала фірму «Іджен».

Скрін зі старого статуту ТОВ Амадея

Ця фірма тричі брала участь в закупівлях, щоразу із ТОВ «Амадея», і ще ні разу не перемогла. У своїх довідках вона не зазначає переліку працівників, однак вказує, що має у власності обладнання для прибирання: пилотяги, віники, відра тощо. А от як досвід «Амадея» просила то зараховувати договори своєї власниці як приватної підприємиці, то показувала договір на 6 тис. грн.

На деяких документах «Амадея» та «Іджен» є подібний дефект – смуга в підвалі сторінки. Водночас візуальне оформлення та текстове наповнення довідок відрізняється.

Про замовлення

В той же день суму договору на прибирання зменшили до 304,8 тис. грн, де за листопад вартість послуг складатиме 114,3 тис. грн, а за грудень – 190,5 тис. грн. У вартість входять витрати на персонал (23 особи), на хімічні засоби, витратні матеріали, інвентар, тощо. Компанія прибиратиме службові приміщення адмінбудинку митниці в Чернівцях, митних постів і пунктів пропуску в Чернівецькій області.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Брат і сестра позмагались за договір з постачання ноутбуків для освітян у Заставнівському районі