Тернопільські дорожники придбали кросовер за мільйон гривень

Офіційно Служба автомобільних доріг у Тернопільській області має ще дев'ять автомобілів, чотири з яких семирічної давності
13 Листопада 2020

Фото з офіційного сайту дистриб'ютора Škoda

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області замовила два автомобіля Skoda за 1,72 млн грн у ТОВ «Джерман Авто Центр».

Один із них це кросовер Skoda Kodiaq Style вартістю 999,7 тис. грн. Ціни на кросовери замовленої моделі на сайті Skoda стартують із 928,6 тис. грн. Крім того, з технічного завдання випливає, що служба також замовила додаткові опції, більшість з яких згадані в пакеті «Style Плюс*», який коштує ще 97 тис. грн.

Skoda Kodiaq. Фото з офіційного сайту дистриб’ютора Škoda

Наприклад, в автомобілі будуть триточкові ремені, навігація, цифрова панель приладів, світлодіодні фари з функцією повороту та денні ходові вогні, сітки в багажнику, електричне відкриття і закриття кришки багажника, камера заднього огляду.

Другий автомобіль – це седан Skoda Octavia A8 Ambition вартістю 722 тис. грн. На сайті Skoda вказано, що стартова ціна тут також нижча – від 680 тис. грн,  однак служба замовила також круїз-контроль, легкосплавні диски, регулювання передніх сидінь за висотою та з підтримкою поперекової зони тощо.

Обидва автомобілі фірма має надати дорожникам вже до кінця року.

За даними YouControl, Служба автомобільних доріг у Тернопільській області має дев’ять автомобілів у власності, з яких найновіші – це три автомобіля Hyundai Accent і один Mitsubishi L200 2013 року випуску.

Автомобілі Служби автомобільних доріг у Тернопільській області

Про тендер

Участь в обох аукціонах разом із «Джерман Авто Центр» брало ТОВ «Альянс-ІФ», яке не знижувало свої первинні пропозиції. Натомість «Джерман Авто Центр» для перемоги довелося понизити ціну загалом на понад 17 тис. грн в обох лотах.

ТОВ «Джерман Авто Центр» належить тернополянам Ярославу, Тетяні і Василю Колодіям. Загалом компанія отримала замовлень в публічних закупівлях майже на 5 млн грн включно з описаними вище договорами.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.