Розпильщики тендера «Галсільлісу» через погане знання правопису отримали 60 тисяч штрафу

09 Листопада 2020

Фото ілюстративне з фейсбук-сторінки Галсільлісу

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало підприємців Ігоря Бобровського та Галину Лепецьку на 62 тис. грн за змову на торгах. Йдеться про їхню участь в закупівлі матеріалів для благоустрою від «Галсільлісу». Відповідне рішення датоване 29 жовтня цього року.

Вперше про пов’язаність цих учасників написала редакція «Наші гроші. Львів» в липні 2019 року. Закупівля матеріалів для «Галсільліску» відбулася за дев’ятьма лотами. Єдиною конкуренткою переможця Ігоря Бобровського на всіх лотах була підприємниця Галина Лепецька. Під час аукціону учасники знижували свої пропозиції. Оскільки ціна Бобровського була завжди дешевшою, договір на 755 тис. грн підписали з ним.

Обидва учасники подали довідки в довільній формі з аналогічними помилками. Наприклад, в довідці про матеріально-технічну базу вони однаково написали слово «кретеріїв» замість «критеріїв» та «всатновлених» замість «встановлених».

Конкуренти також користувалися однаковим номером телефону – 0676714552. Його підприємниця Лепецька вказала його в своїй ціновій пропозиції на попередніх торгах.

Пов’язувало учасників також ТОВ «Класик-Інтер’єр». Засновницею цієї компанії є Галина Лепецька разом з родичкою Ігоря Бобровського Іриною Бобровською.

Учасники зустрічалися на торгах «Галсільлісу» двадцять два рази, при цьому Галина Лепецька завжди програвала Ігорю Бобровському.

Після нашої публікації юристи проєкту «Тисни» (Bihus.info) надіслали відповідну скаргу в АМКУ. Комітет також з’ясував, що підприємці подавали тендерні пропозиції в один день та з однієї ІР-адреси. В результаті учасники отримали по 31 тис. грн штрафу, вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

Ігор Бобровський зареєстрований як підприємець 2017 року в смт. Брюховичі, Галина Лепецька – 2005 року у Львові.

Протягом 2018-2019 років Бобровський уклав угод з єдиним замовником «Галсільлісом» на 2,3 млн грн, водночас Галина Лепецька не виграла жодних тендерів. А впродовж 2020 року підприємці не брали участі у жодних торгах та не отримували жодних замовлень.