Спійманий влітку на хабарі головний інженер Магерівського лісгоспу відбувся мінімальним штрафом

05 Листопада 2020

Фото УСБУ у Львівській області

Головному інженеру ДП «Магерівський військовий лісгосп» Назару Шереметі присудили 34 тис. грн штрафу за отримання понад 60 тис. грн хабаря. Відповідну угоду про визнання його винуватості Жовківський районний суд затвердив 28 жовтня.

Згідно з вироком, у червні цього року Назар Шеремета отримав за продаж необлікованої деревини спочатку 19 тис. грн, а пізніше − 42,5 тис. грн. Під час другої передачі коштів головного інженера спіймали правоохоронці.

Як тоді розповідало управління СБУ у Львівській області, посадовець займався систематичним збутом необлікованого «кругляка». Ліс відвантажували за заниженими цінами та без жодних товарно-транспортних документів.

Кримінальне провадження відкривали за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), якою передбачено позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За цією ж статтею Шереметі повідомили про підозру влітку цього року.

Однак обвинувальний акт до суду надійшов вже за іншою статтею – ч. 2 ст. 369-2 КК України «зловживання впливом», якою передбачено штраф від двох до п’яти тисяч п’ятисот неоподаткованих мінімумів або позбавленням волі від двох до п’яти років.

Назар Шеремета визнав свою вину у зловживанні впливом і отримав мінімальний штраф – дві тисячі неоподатковуваних мінімумім доходів громадян, тобто 34 тис. грн.

Шеремета працює головним інженером «Магерівського військового лісгоспу» з жовтня 2019 року. Згідно з його минулорічною декларацією, Шеремета має дві вантажівки марки «ЗІЛ» та легковий автомобіль Honda CR-V 2007 року випуску. Право на нього Шеремета отримав в березні 2019 року, саму машину оцінюють в 195 тис. грн.

Також минулоріч Шеремета задекларував 110 тис. грн та 1 тис. євро своїх заощаджень, а ще 100 тис. грн дружини Віри Шеремети. Протягом минулого року подружжя Шеремет двічі отримало матеріальну допомогу від первинної профспілкової організації «Магерівського військового лісгоспу».

Державне підприємство «Магерівський військовий лісгосп» підпорядковується Міністерству оборони України. Воно розташоване в смт. Магерів Жовківського району.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».