- NGL.media - https://ngl.media -

Кияни «розпиляли» тендер на намет для надзвичайників у Тернополі вартістю 400 тис. грн

05.11.2020 @ 08:30 в Новини,Тернопіль

Управління ДСНС України у Тернопільській області 29 жовтня підписало договір з ПП «Тент модуль» на постачання пневмокаркасного модулю в комплекті з системою опалення, вентиляції, освітлення та додатковим обладнанням вартістю 410 тис. грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro [1].

Модуль являє собою намет площею 60 «квадратів», що швидко встановлюється з надувним герметичним пневмокаркасом з повздовжніми балками і нижньою обв’язкою по довгим сторонам намету, які зібрані в єдину, цільну, герметичну конструкцію. До комплекту входить електричний насос, електрогенератор, мобільний кондиціонер, нагрівач, система освітлення, по 16 розкладних стільців, карематів та ліжок, 2 складні столи і 4 лави, а також біотуалет.

Єдиним конкурентом київського ПП «Тент модуль» на торгах був приватний підприємець з Києва Олександр Головін, чия пропозиція була на 2 тис. грн дешевша. Втім тендерний комітет її відхилив через невідповідність його пропозиції.

Конкуренти не торгувалися під час аукціону, а свої документи завантажили з різницею в півгодини. Причому тендерні пропозиції обох учасників виготовлені в одній програмі.

Крім того, «Тент модуль» орендує приміщення в місті Вишневе у Олега Головіна, чия адреса співпадає з адресою конкурента Олександра Головіна.

Олександр Головін при реєстрації приватним підприємцем вказав електронну пошту «Тент модуль» tent.module@gmail.com [2]. Крім того, за даними YouControl, людина з таким же іменем була засновником ПП «Тент модуль», тепер компанія належить Ігорю Калиновському.

Перераховані ознаки можуть свідчити про узгодження конкурентами поведінки на торгах і у разі, якщо АМКУ підтвердить це, то їм загрожує штраф та трирічна заборона участі в торгах.

ПП «Тент модуль», за даними Clarity [3], загалом конкурувало з підприємцем Головіним 15 разів, фірма отримала замовлень на майже 7 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/11/05/kyyany-rozpylyaly-tender-na-namet-dlya-nadzvychajnykiv-u-ternopoli-vartistyu-400-tys-grn/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-16-002399-b

[2] tent.module@gmail.com: mailto:tent.module@gmail.com

[3] Clarity: https://clarity-project.info/tenderer/34564841

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.