Підозрювана у розтраті бюджетних коштів фірма відремонтує вулицю Національної Гвардії в Івано-Франківську за 12 млн грн

04 Листопада 2020

Управління капітального будівництва Івано-Франківського міського виконавчого комітету уклало угоду на капітальний ремонт вулиці Національної Гвардії з ТОВ «Івано-Франківськавтодор» за 11,47 млн грн.

Згідно з угодо, яка опублікована в системі електронних закупівель Prozorro, ремонт здійснять в межах вулиць Коновальця – Львівська, що становить відстань приблизно в 300 метрів, відтак вартість ремонту одного метра вулиці складе близько 38,23 тис. грн. Тут планують не лише ремонт покриття, але заміну дощової каналізації та водогону, а також захист інших комунікаційних мереж. В ціну також входить встановлення дорожніх знаків для організації руху, нанесення розмітки та встановлення вуличних меблів.

Роботи планують завершити до 31 серпня 2021. Згідно з планом робіт та фінансування, до кінця поточного року працівники «Івано-Франківськавтодор» відремонтують зовнішній водопровід та виконають підготовчі та демонтажні роботи, за це отримають 978,88 тис. грн. А решта робіт розпочнуть у лютому 2021 року. Загалом фірма отримає 112 тис грн прибутку, на заробітну плату піде 1,05 млн грн.

Єдиним конкурентом на торгах від міськвиконкому виступило приватне підприємство «Супутник», яке запропонувало ціну вищу на 590 тис. грн. Піл час аукціону фірми не торгувались і не зменшували ціну.

Засновниками ТОВ «Івано-Франківськавтодор» є депутат Надвірняської міської ради Ігор Возний (25%) та Ольга Стасюк (75%). Остання є приватною підприємицею та дружиною Володимира Стасюка, директора ДП «Івано-Франківське державне підприємство по торгівлі Міністерства освіти і науки України», що займається постачанням та збереженням підручників.

За інформацією порталу YouControl, з початку 2020 року фірма отримала державних замовлень на 27,44 млн грн. За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, ТОВ «Івано-Франківськавтодор» фігурує в кримінальному проваджені, яке було відкрито у серпні 2018 році слідчими Нацполіції за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України за фактом використання бюджетних коштів посадовими особами Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради та ТОВ «Івано-Франківськавтодор».

Правоохоронці стверджують, що під час ремонту вулиці Рильського у 2017 році, вартістю 2,4 млн грн, підприємство завищило вартість деяких етапів на 125,6 тис. грн.

В процесі слідства також виявились проблеми і з іншими ремонтами, що здійснювало підприємство в Івано-Франківську. Зокрема, тепер слідчі тепер підозрюють, що «посадові особи виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, діючи в змові з посадовими особами ТОВ «Івано-Франківськавтодор» допустили розтрату бюджетних коштів під час проведення закупівель робіт, товарів та послуг протягом 2017 року».

Йдеться про цілу низку об’єктів, наприклад, капітальні ремонти міжбудинкових територій на вулицях Івасюка, Стуса, Вовчинецькій, Дорошенка та Мазепи. Або під час закупівлі асфальтобетонної суміші для комунальних підприємств тощо.

17 вересня 2020 року Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду дозволив продовжити термін досудового розслідування у цій справі, відтак слідчі дії тривають.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.