Улюблений підрядник Чернівецької ОДА отримає понад 3 млн грн за розширення кисневої системи у двох «ковідних» лікарнях

30 Жовтня 2020

Фото умовне

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА спрямував 3,14 млн грн на монтаж кисневих систем в міській клінічній лікарні №3 та Сторожинецькій центральній районній лікарні. Обидва підряди отримало місцеве ПП «Мастер продукт».

Реконструція системи кисневого постачання у дитячому відділенні лікарні Сторожинця коштуватиме 1,9 млн грн. А розширення кисневої подачі в міській клінічній лікарні №3 обійдеться у 1,24 млн грн. Ці медичні заклади приймають хворих на коронавірус ще з весни цього року.

Закупівлі провели за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Станом на 27 жовтня в Чернівецькій області з 1 361 ліжок лише 456 забезпечені подачею кисню, а це близько 35%. Водночас ще на початку серпня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що 80% «ковідних» ліжок мають бути підключені до подачі кисню. Загалом уряд виділив на ці цілі 572 млн грн.

Наразі Чернівецька область отримала 24 млн грн для забезпечення киснем пацієнтів у «ковідних» лікарнях. Окрім двох вищезгаданих медзакладів, кисневе постачання розширять також в Кіцманській центральній районній лікарні та чернівецькій обласній клінічній лікарні.

У департаменті капітального будівництва Чернівецької ОДА розповіли редакції «Наші гроші. Львів», що договір на монтаж кисневої системи у Кіцмані підпишуть найближчим часом. А проєктні документи обласної клінічної лікарні наразі проходять експертизу. Точки доступу до кисню з’являться у відділенні пульмонології, анестезіології та інтенсивної терапії, в лікарні обладнають компресорну станцію та встановлять генератор для виробництва кисню.

Для тих закладів, де кисневе постачання змонтувати швидко не зможуть, облдержадміністрація передасть кисневі концентратори. На їхню закупівлю спрямують 9 млн грн. Минулого тижня департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА вже замовив 140 кисневих концентраторів на загальну суму 7 млн грн.

Будівельне підприємство «Мастер продукт» зареєстроване 2011 року в Чернівцях. Його власником є Ярослав Яновський. Йому також належить ТОВ «Еко оіл», яке спеціалізується про продажі пального.

Протягом 2019-2020 років фірма «Мастер продукт» отримала державних замовлень на 11,4 млн грн, враховуючи поточні угоди. Усі підряди їй дісталися від департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької облдержадміністрації. Найбільше замовлення протягом цього періоду – будівництво амбулаторії в селі Мамалига Новоселицького району за 7,7 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.