- NGL.media - https://ngl.media -

Медики на Закарпатті додатково отримають 20 «швидких» за майже 40 млн грн для виїздів на виклики пацієнтів

30.10.2020 @ 12:10 в Новини,Ужгород

Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги замовив [1] 20 автомобілів швидкої медичної допомоги за 39,2 млн грн. Договір 28 жовтня підписали з київським ТОВ «Автоспецпром».

Медики отримають спецавтомобілі типу В на базі Citroen Jumper. Один такий автомобіль коштує 1,96 млн грн.

Транспорт укомплектований ношами для транспортування пацієнта, кисневим балоном на 2 тис. літрів та портативним балоном на 400 літрів. Для підтримки дихання тут передбачені дихальні мішки, ларингоскопи для обстеження гортані та аспіратори.

До комплектації «швидкої» також входить обладнання для діагностики: апарат для вимірювання кров’яного тиску, портативний монітор пацієнта, глюкометр для вимірювання рівня глюкози в крові тощо. А також речі для першої медичної допомоги − дефібрилятор у випадку порушення серцевої діяльності, небулайзер для інгаляційної терапії, електрокардіограф, шприцевий насос тощо.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Придбання автомобілів медичної допомоги передбачене спеціальною постановою Кабінету міністрів.

Нагадаємо, Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги залучений для боротьби з коронавірусом. Тут працюють спеціальні бригади, які виїжджають на виклики людей з підозрою на коронавірус.

Це вже друга закупівля автомобілів швидкої допомоги для екстреного центру. У вересні медики замовили [2] 15 спецавтомобілів типу В на базі Citroen Jumper за 29,4 млн грн. Тоді угоду також уклали з компанією «Автоспецпром».

Постачальник «швидких» для центру ТОВ «Автоспецпром» належить [3] до групи компаній Германа Фісталя, основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів (ТМ Medicare). Протягом 2019-2020 років компанія отримала державних замовлень на понад 1 млрд грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/10/30/medyky-na-zakarpatti-dodatkovo-otrymayut-20-shvydkyh-za-majzhe-40-mln-grn-dlya-vyyizdiv-na-vyklyky-patsiyentiv/

URLs in this post:

[1] замовив: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-10-28-004792-c

[2] замовили: http://ngl.media/2020/09/26/zakarpatskyj-tsentr-ekstrenoyi-dopomogy-prydbaye-15-shvydkyh-za-majzhe-30-miljoniv-gryven/

[3] належить: http://ngl.media/2020/09/11/ivano-frankivskyj-tsentr-medytsyny-katastrof-zakupyv-u-fistaliv-shvydkyh-na-ponad-13-mln-grn/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.