- NGL.media - https://ngl.media -

Закарпатський центр легеневого здоров’я замовив апарат для анестезії за грантові кошти ЄС

28.10.2020 @ 09:00 в Новини,Ужгород

Закарпатський обласний клінічний фтизіопульмонологічний лікувально-діагностичний центр (надалі Центр легеневого здоров’я) за результатом відкритих торгів 26 жовтня підписав договір із ТОВ «Лівін» на закупівлю апарату для анестезії за 1,75 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель  Prozorro [1].

Окрім переможця, участь у торгах взяла ще одна компанія, ТОВ «Медінтекс» із пропозицією на 2 тис. грн дорожчою. Під час аукціону фірми не торгувались і не знижували ціни.

Апарат для анестезії Leon Plus. Фото: «Ксенко»

У легеневому центрі отримають апарат для анестезії високого класу Leon Plus німецького виробництва. Прилад призначений для швидкого та безпечного введення пацієнта в у стан наркозу під час операцій, а також має функцію штучної вентиляції легень та здійснює моніторинг кількості анестетичних (знеболювальних) засобів.

Leon Plus у легеневий центр поставлять до кінця 2020 року. Закупівлю провели за грантові кошти Європейського Союзу, яка реалізується в рамках проекту зменшення ризику епідемії туберкульозу у прикордонних областях України та Польщі.

Ціна на таке обладнання в інших закупівлях коливається. Наприклад, в жовтні Могилів-Подільська окружна [2] лікарня замовила аналогічний апарат за 1,8 млн грн, а запорізька міська лікарня [3] в травні 2020 року екстреної допомоги — по 1,6 млн грн. Водночас, фірма-переможець «Лівін» в якості аналогічного досвіду надавало документи, за яким  у вересні 2018 року продавало хмельницькій лікарні апарат на 160 тис. грн дорожче ніж у вищезгаданому тендері — за 1,91 млн грн.

Закарпатський центр легеневого здоров’я належить до переліку медзакладів визначених для прийому хворих із коронавірусом (COVID-19). За спеціальними закупівлями, які передбачені для подолання наслідків пандемії цієї хвороби, центр замовляв антисептики [4] та респіратори [5] із значною переплатою, про що раніше писали «Наші гроші. Львів».

ТОВ «Лівін» зареєстроване у Вінниці, а його власницею є Ольга Хороших. Раніше на неї було зареєстроване ТОВ «Істонтрейд» – ця фірма свого часу перейшла їй у власність від Валерія Відасова. Останній – колишній директор нині припиненого донецького ТОВ «Ксенко», співвласником якого була мешканка Макіївки Оксана Грейц. Зараз вона є власницею однойменного ТОВ «Ксенко», але вже прописаного у Києві, одного з найбільших постачальників медичного обладнання.

Відасову досі належить інша фірма — ТОВ «Управляюча компанія Ксенко», у якої ТОВ «Лівін» орендує складське приміщення в Києві.

З початку 2020 року ТОВ «Лівін» отримало 86 держзамовлень на 105 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/10/28/zakarpatskyj-tsentr-legenevogo-zdorov-ya-zamovyv-aparat-dlya-anesteziyi-vysokogo-klasu-za-grantovi-koshty-yes/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-17-008067-a

[2] окружна: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-02-010594-b

[3] лікарня: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-03-17-004532-b

[4] антисептики: http://ngl.media/2020/07/15/24469/

[5] респіратори: http://ngl.media/2020/06/03/diagnostychnyj-tsentr-na-zakarpatti-vdvichi-pereplatyv-za-respiratory-pidpryyemytsi-z-lvivskoyi-oblasti/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.