- NGL.media - https://ngl.media -

Львівський центр екстреної допомоги замовив шість «швидких» з апаратами ШВЛ для транспортування пацієнтів у важкому стані

28.10.2020 @ 10:00 в Львів,Новини

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги 26 жовтня уклав договір із ТОВ «Автоспецпром» на закупівлю автомобілів швидкої допомоги  для транспортування пацієнтів у тяжкому або критичному стані за 15,97 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro [1].

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування, оскільки закупівля швидких передбачена постановою Кабінету Міністрів, і використовується для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

За контрактом замовили шість автомобілів швидкої медичної допомоги, отож вартість однієї машини буде становити 2,66 млн грн. Фірма буде постачати автомобілі типу C на базі Citroen Jumper. У вересні медзаклад вже купував 10 спецавтомобілів у «Автоспецпрому», але тоді замовили швидкі типу B на 19,6 млн грн, тобто ціна однієї машини була 1,96 млн грн.

Швидкі типу В також активно закуповували у Чернівецькій [2] та Закарпатській [3] областях. Постачальником незмінно виступав «Автоспецпром», а їх ціна не відрізнялась на жодній із закупівель.

Різниця між автомобілями швидкої типу B та C полягає в різній комплектації обладнанням. Автомобілі швидкої типу B укомплектовані кисневими балонами, дихальними мішками та ларингоскопами, а також приладами для реанімації: дефібриляторами, пульсоксиметрами, небулайзерами, електрокардіографами, моніторами тиску крові тощо.

У швидких типу C, окрім цього, також є апарат для штучної вентиляції легень та капнограф — прилад для відстеження кількості вуглекислого газу в повітрі та крові пацієнта.

Окрім замовлення центру екстреної допомоги, автомобіль швидкої допомоги з апаратом ШВЛ у Львівській області, згідно з даними ProzOrro [4], придбали лише раз. Сокальська міська рада замовила спеавтомобіль, до якого також входила телекардіологічна система, а його вартість становила 3,15 млн грн. Тендер провели за грантові кошти Євросоюзу. Коментар центру щодо цієї закупівлі протягом робочого дня отримати не вдалося.

Центр екстреної медицини перерахує фірмі 50% попередньої оплати – 9,98 млн грн, а автомобілі компанія поставить впродовж 3 місяців після перерахунку.

Компанія «Автоспецпром» належить до групи компаній Германа Фісталя. Основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів  під торговою маркою «ТМ Medicare», які також використовуються у комплектації автомобілів.

Компанія прописана у селі Петропалівська Борщагівка Київського району і є одним із найбільших постачальників автомобілів швидкої допомоги для лікарень. З початку 2020 року ТОВ «Автоспецпром» підписало 20 контрактів з бюджетними установами на загальну суму 305 млн грн, усі з яких на постачання спецавтомобілів.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/10/28/lvivskyj-tsentr-ekstrenoyi-dopomogy-zamovyv-shist-shvydkyh-z-aparatamy-shvl-dlya-transportuvannya-patsiyentiv-u-vazhkomu-stani/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-10-26-004060-c

[2] Чернівецькій: http://ngl.media/2020/10/23/tsentr-ekstrenoyi-dopomogy-v-chernivtsyah-dodatkovo-zamovyt-shvydkyh-na-12-miljoniv-gryven/

[3] Закарпатській: http://ngl.media/2020/09/26/zakarpatskyj-tsentr-ekstrenoyi-dopomogy-prydbaye-15-shvydkyh-za-majzhe-30-miljoniv-gryven/

[4] ProzOrro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-07-22-008278-b

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.