До кварталу воїнів АТО у Винниках прокладуть електромережі за два мільйони гривень

28 Жовтня 2020

фото Олесь Дусько

Виконавчий комітет Винниківської міської ради 26 жовтня підписав договір із приватним підприємством «Альтернативна енергія» на проведення електромереж до, так званого, кварталу воїнів АТО за 2,05 млн грн. Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

Даний квартал розташовано поблизу Кільцевої дороги у місті Винники. За детальним планом території, розробленим у 2016 році, тут заплановано будівництво 88 індивідуальних будинків для учасників АТО.

Раніше, для сполучення кварталу воїнів АТО із вулицею Стрілецькою почали прокладати тунель за 14,3 млн грн. Підрядником цього будівництва стало ТОВ «ТДС Буд Інвест», яке мало збудувати шляхопровід ще до кінця минулого року, але роботи виявились складнішими і на сьогодні ще не завершені. За даними Винниківської міської ради, станом на березень поточного року, будівельникам залишилось пройти шість метрів під автотрасою. Загальна довжина шляхопроводу – 34,72 м.

Будівництво шляхопроводу у Винниках. фото: Винниківський вісник

ПП «Альтернативна енергія», яке прокладатиме електромережі, встановить опори, прокладе електрокабелі та запустить трансформатори. За договором, витрати фірми на заробітну плату працівникам становлять 284 тис. грн, тобто 13,8% від суми контракту, а прибуток компанії складе 76 тис. грн — 3,7% відповідно.

Окрім компанії переможця, участь у закупівлі взяла лише одна фірма — ПП «Енерго-Перспектива» із пропозицією на 76 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались і не знижували ціну.

Приватне підприємство «Альтернативна енергія» зареєстроване у Львові, а його власниками є Андрій Камуть і Тамара Яцків. Згідно із сайтом компанії, фірма займається елетромонтажними, пусконалагоджувальними роботами, будівництвом та розробкою проектно-кошторисної документації. Раніше компанія розробляла проектну документацію для електрифікації цього району та проводила ремонт існуючих мереж.

З початку 2020 року фірма отримала 40 держзамовлень на 4,38 млн грн.