Підозрювана в привласненні бюджетних коштів фірма отримає 10 млн грн за ремонт Хустської районної лікарні

27 Жовтня 2020

Хустська центральна районна лікарня імені Остапа Віцинського перепланує приймальне та дитяче відділення під відділення екстреної медичної допомоги за 10,4 млн грн. Підряд отримало місцеве ТОВ «Біосистеми».

Компанія відремонтує приміщення лікарні, оновить систему опалення та вентиляції, зробить водопостачання та каналізацію, встановить пожежну систему. Тут також встановлять трубопроводи лікувального газопостачання, настінну газову панель, аспіратори, інгалятори та розпилювачі для антибіотиків.

Ззовні підрядник утеплить фасад, встановить нові вікна та двері, а також зробить пандуси для людей з особливостями руху. Роботи завершать до кінця жовтня 2021 року.

Нагадаємо, Хустська центральна районна лікарня імені Остапа Віцинського приймає хворих на коронавірус ще з березня. Вона також належить до восьми опорних лікарень області − державної програми зі створення потужних медичних центрів.

При цьому частина приміщень лікарні ще навесні та влітку цього року була занедбаною. В кінці березня медики на своїй фейсбук-сторінці опублікували фотографії напівзруйнованої пральні, а в червні – світлини відділення неврозів. На сьогодні завдяки благодійникам пральню відремонтували та закупили сюди нове обладнання.

На поточних торгах зі створення відділення екстреної допомоги між собою змагалися ТОВ «Біосистеми», ТОВ «Арданбуд», ТОВ «Брайт Констракшн» та ТОВ «Карпат-груп». Під час аукціону частина фірм знизила свої пропозиції на 1,1 млн грн та 117-169 тис. грн.

Найдешевшу ціну за свої роботи запропонувало ТОВ «Арданбуд» − 9,95 млн грн, однак фірму відхилили через невідповідність тендерній документації. Відтак переможцем обрали ТОВ «Біосистеми».

Ця компанія зареєстрована 2011 року в Хусті Закарпатської області. Власником «Біосистеми» є місцевий житель Сергій Заруцький.

Фірма «Біосистеми» фігурує в кримінальному провадження щодо можливого привласнення державних коштів. Слідчі підозрюють, що службовці квартирно-експлуатаційного відділу Мукачева у змові з декількома фірмами, серед яких компанія «Біосистеми», завищили кошториси, вартість матеріалів та підписали акти виконаних робіт зі завищеними обсягами. Досудове розслідування триватиме до вересня 2021 року.

Протягом 2019-2020 років компанія «Біосистеми» отримала державних замовлень на 45,8 млн грн, в основному на будівельні роботи. Усі підряди фірмі дісталися в Закарпатській області. Поточний договір – наразі найбільше замовлення для «Біосистеми».

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.