ТОП-5 закупівель тижня для боротьби з COVID-19

26 Жовтня 2020

Протягом останнього тижня 19-24 жовтня замовники в п’яти областях західного регіону України підписали 792 угоди на 81 млн грн за спеціальною процедурою закупівель для боротьби з COVID-19.

Найбільше грошей витратили у Чернівецькій області — тут уклали контрактів на 28,8 млн грн. Друге місце в рейтингу посідає Львівщина, де за тиждень закупилися на 24,4 млн грн. У Тернопільській області цього тижня на боротьбу з інфекцією спрямували 13,4 млн грн. Натомість найменше коштів виділили на Закарпатті та в Івано-Франківській області – 7,3 та 6,9 млн грн відповідно.

Найбільшими угодами тижня стали:

  1. Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф замовив автомобілі швидкої медичної допомоги на 11,8 млн грн. Договір підписали з великим постачальником спецтранспорту ТОВ «Автоспецпром». Медики отримають шість автомобілів швидкої допомоги, вартість одного становить 1,96 млн грн. Такий транспорт укомплектований спеціальним обладнанням, наприклад кисневими балонами, дихальними мішками та приладами для реанімації.
  2. Департамент охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації придбає 65 кисневих концентраторів за 3,9 млн грн. Товар поставить київське ТОВ «Мед Ексім». Такі концентратори дозволяють подавати кисень у тих випадках, коли немає відповідних балонів або спеціальної центральної подачі. Обладнання призначене для лікування хвороб дихальної системи.
  3. Департамент охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації отримає ще 75 кисневих концентраторів за 3,04 млн грн. Договір підписали зі вже згаданим ТОВ «Мед Ексім».
  4. 5-а міська клінічна лікарня Львова замовила відеобронхоскоп EB19-J10 та медичний аспіратор за 2,4 млн грн у ТОВ «Волиньфармімпекс». Відеобронхоскоп призначений для дослідження та лікування бронхіальної системи.
  5. 5-а міська клінічна лікарня Львова також отримає ультразвуковий діагностичний сканер НМ70А вартістю 1,7 млн грн. Договір підписали з одним з найбільших постачальників медичного обладнання ТОВ «Ксенко».

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.