- NGL.media - https://ngl.media -

Центральна лікарня в Івано-Франківську придбала додаткове обладнання для тестування хворих на коронавірус

16.10.2020 @ 09:30 в І-Франк,Новини

Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня 12 жовтня замовила [1] лабораторне обладнання для діагностики коронавірусу за 2,7 млн грн. Договір підписали з ТОВ «Некст левел діагностікс».

Медики отримають ампліфікатор BMS MIC вартістю 1,13 млн грн та станцію для автоматичного виділення нуклеїнової кислоти за 1,5 млн грн. До комплекту також входить ПЛР-бокс за 56 тис. грн, лабораторний холодильник з морозильною камерою вартістю 14 тис. грн та спеціальні дозатори.

Закупівлю провели за спеціальною спрощеною процедурою звітування для подолання пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Обладнання купують для розширення можливостей лікарні, пояснила редакції «Наші гроші. Львів» уповноважена особа зі спрощених закупівель Ніна Зобків.

«У нас наразі скромна лабораторія, а ми хочемо збільшити обсяг надання лабораторних послуг, особливо тестування на коронавірус», − зазначила уповноважена.

Нагадаємо, Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня приймає хворих на коронавірус ще з березня цього року. Протягом карантину вона спрямувала за спеціальною спрощеною процедурою 21,6 млн грн на подолання інфекції. Завдяки цим замовленням вона посідає друге місце в переліку найбільших «ковідних» замовників Прикарпаття.

Компанія «Некст левел діагностікс» зареєстрована 2018 року в Києві. 83% фірми належить жителю Київської області Алі Османову. Інші дрібніші частки компанії належать двом громадянам Іспанії, жителю Великої Британії та громадянинові США.

Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 9,4 млн грн, в основному на діагностичні тести та лабораторне обладнання.

 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні. Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/10/16/tsentralna-likarnya-v-ivano-frankivsku-prydbala-dodatkove-obladnannya-dlya-testuvannya-hvoryh-na-koronavirus/

URLs in this post:

[1] замовила: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-10-14-000177-a

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.