Місцевий депутат отримає понад 2 млн грн за оновлення відділення швидкої допомоги у лікарні в Калуші

15 Жовтня 2020

Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області 13 жовтня замовило капітальний ремонт відділення екстреної медичного допомоги в Калуській центральній районній лікарні за 2,4 млн грн. Підряд отримало місцеве ПП «Добробуд».

Калуська центральна районна лікарня приймає хворих на коронавірус з квітня цього року. Водночас вона також визначена однією з дев’яти опорних лікарень Франківщини. Йдеться про державну програму, основна мета якої створити потужні медичні цілодобові центри. Доставити пацієнта до таких лікарень можна буде до однієї години.

Лікарня у Калуші належить до закладів другого рівня, тобто вона матиме більшу ліжкову та діагностичну потужність та ширший перелік госпітальних відділень. Тут допомагатимуть мешканцям одного округу або декількох округів.

Компанія «Добробуд» відремонтує стіни, замінить сантехніку та електричне обладнання, зокрема замінить розетки та світильники. У відділенні встановлять нові металопластикові вікна та двері, а також облаштують фасад будівлі. Для людей з проблемами ходьби зроблять пандус. Роботи завершать до кінця цього року.

Поточний ремонт відділення екстреної медичної допомоги буде вже другим для лікарні. Минулого року заклад презентував оновлене приймальне відділення, де за 1 млн грн зробили оглядову та санітарну кімнати, палату інтенсивної терапії та невелику операційну.

Поточний ремонт відділення екстреної медичної допомоги замовили за результатами відкритих торгів. Конкурентами переможця «Добробуд» були ПП «Рембудвест», ТОВ «Будівельна компанія «Вік» та ПП «Еліт Україна».

Під час аукціону учасники знизили свої пропозиції на 33-67 тис. грн, однак ціна переможця «Добробуд» була на 31-895 тис. грн дешевшою за інших конкурентів.

Підприємство «Добробуд» зареєстроване 1998 року в Калуші. Власником фірми є Володимир Кузик, депутат Калуської міської ради. Йому також належать компанії зі схожою назвою ТОВ «Добробуд-Плюс» та ТОВ «Добробуд-Вестбуд».

Протягом 2019-2020 років компанія «Добробуд» отримала державних замовлень на 12,8 млн грн, в основному на будівельні роботи. Половину підрядів фірма отримала від управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради – 6,2 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.